Utcatortát sütöttek

2018.02.12. 09:00

Megújult a Zrínyi, az együttműködést is ünnepelték Csepregen

A Répce Citera Barátok Körének vidám műsora alapozta meg a jó hangulatot szombaton. Meleg teával és forralt borral kedveskedve ünnepelte Csepreg önkormányzata a Zrínyi utca felújítását.

Cseszkó Tamás

A Zrínyi utcalakói sütötték a tortát. Balról a harmadik Vlasich Krisztián, mellette Ágh Péter Fotó: Vas Népe

A lakók igazán kitettek magukért, hiszen tortával és házi készítésű finomságokkal készültek az átadási ünnepségre.

Számos eredményt könyvelhet el a csepregi városvezetés az út- és járdafelújítási programban, hiszen a Fehér és az Alkotmány utcák után a megújult Zrínyi Miklós utcát is birtokba vehették a lakók.

Az ünnepségen Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere gróf Széchenyi István gondolatait idézte ünnepi beszéde elején: „Egynek minden nehéz, sokaknak semmi sem lehetetlen.” Pontosan így van Csepreg városvezetése a város fejlesztésével, folytatta: ugyanis a lakosság töretlen támogatása mellett a kormány, valamint Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, valamint a képviselő-testület hármas szövetsége láthatóan és kézzel foghatóan is hosszú távon biztosítja a város fejlődését.

A Zrínyi utcalakói sütötték a tortát. Balról a harmadik Vlasich Krisztián, mellette Ágh Péter Fotó: Vas Népe

A polgármester ismertette a beruházás részleteit is: 664 méteren, vagyis az utca teljes hosszában építették ki az új aszfaltburkolatot, de a csapadékvíz-elvezető rendszerek is teljes rekonstrukción estek át. Az árkokat kitisztították, betonlappal burkolták és új átereszeket építettek be, továbbá a kapubejárókat zúzottkővel borították. A csapadékvíz-elvezető rendszerek és az útburkolat teljes felújítási munkálataira több mint 68 millió támogatást használtak fel, a beruházást saját erő nélkül, a kormány támogatásával valósíthatta meg a város – jelentette ki a polgármester.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője ünnepi szónoklatát az egykori miniszterelnök, Bethlen István gondolataival nyitotta meg, miszerint a világon semmi sem megy magától. Ezt csak azok hiszik, akik még soha semmit sem alkottak. A hitvallás Csepreg tekintetében is igaznak bizonyul, hiszen a városvezetés évtizedes adósságokat pótol a fejlesztésekkel. – Bár néhányan továbbra is támadják az elért eredményeinket, ennek ellenére tesszük a dolgunkat – összegezte a képviselő. Mondatait a jelenlévők részéről hatalmas taps követte. A képviselő köszönetét fejezte ki a polgármesternek azért, hogy a város dinamikus fejlesztése mellett sokat tesz a helyi közösség megerősítése érdekében is.

Csepregen az elmúlt időszakban öt utca újulhatott meg, de mindenütt, ahol indokolt volt, elkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszerek rendbetétele. Az átfogó beruházásra a szükséges forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a kormány jelentős központi támogatása biztosította, több mint 300 millió forint értékben.

Csepregen az elmúlt időszakban megújult a Csokonai, a Szombathelyi, a Fehér és az Alkotmány utca is. Most pedig a Zrínyi utcát vehették birtokba az utca lakói, mindeközben zajlik a településen a Taksony utca és a Taksony köz teljes felújítása is.

A képviselő-testület jelenlévő tagjaival Vlasich Krisztián polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő szalagátvágással adta át a felújított Zrínyi utcát, majd a képviselők egy hordót gurítottak végig az új aszfalton.

A Zrínyi utca lakói stílszerűen egy utcát ábrázoló, csaknem egyméteres, „utcahossznyi” tortával köszönték meg a városvezetés és az országgyűlési képviselő eredményes közös munkáját, majd ünneplés következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában