tető és eresz

2018.03.23. 19:41

Megújul a háziorvosi rendelő Őrimagyarósdon

Több mint 30 millió forintos költséggel megújul a helyi orvosi rendelő. Az építkezés során napelemek is kerülnek az épületre.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Kiss Judit háziorvos, Galambos István kivitelező és Biczó István polgármester az épület előtt Fotó: Tóth Jenő

A hatvanas évek elején erre a célra épült orvosi rendelő és szolgálati lakás már meglehetősen leromlott állapotban volt. Ráadásul itt van öt környékbeli település orvosi rendelésének központja, ahol dr. Kiss Judit háziorvost gyakorlatilag szinte a hét minden napján megtalálják a páciensek. Három évvel ezelőtt V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő hathatós közbenjárására végre sikerrel pályázott a település önkormányzata a rendelő és a szolgálati lakás felújítására. 29 millió 735 ezer 550 forint támogatáshoz jutottak, november elején elkezdődhetett a kivitelezés.

Dr. Kiss Judit háziorvos, Galambos István kivitelező és Biczó István polgármester az épület előtt Fotó: Tóth Jenő

Kényelmesebb is lesz

A felújítás során teljesen kicserélik az épület tetőszerkezetét és az ereszcsatornákat. A rendelő elrendezését némileg átalakítják: a lakás rovására kialakítanak egy kényelmesebb védőnői tanácsadó helyiséget, a volt védőnői szobát ezentúl az asszisztens használhatja majd. A létesítményt ellátják a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő rámpával és mellékhelyiséggel. Az energiafogyasztás korszerűsítése érdekében a födémen, a homlokzati falon és a lábazaton is hőszigetelés készül. Kicserélik a nyílászárókat, két új kondenzációs gázkazánt telepítenek, valamint napelemrendszer beépítése is hozzájárul az épület gazdaságos működtetéséhez.

Biczó István polgármester elmondta: a rendelőhöz tartozó, egyelőre kihasználatlan, száz négyzetméter alapterületű szolgálati lakást is lakhatóvá teszi az önkormányzat, saját költségén elvégeztetve a belső munkálatokat.

Az épülethez mozgássérült-parkoló is tartozik majd, az összeg egy részéből pedig új orvosi eszközöket vásárolnak. Az építési munkákkal május végére kell elkészülnie a kivitelezőnek.

A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az építkezés idejére az őrimagyarósdi orvosi rendelést a szomszédos Hegyhátszentjakabon oldják meg, a lakosságnak nem kell semmiféle fennakadással számolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában