a megoldást sürgették

2018.03.22. 19:39

Megújul a Várkör keleti része Kőszegen

A város fő közlekedési útja észak-déli irányban a Várkör Fő tér és Gyöngyös utca közötti szakasza - szerdán közmeghallgatást tartottak a fejlesztéséről.

Tóth Kata

A havas Kőszeg Fotó: Ráduly László

Megújul a Várkör keleti részének Fő tér és Gyöngyös utca közötti szakasza. A készülő terveket Huber László polgármester és Mangliár László tervező részletesen ismertették szerdán este a KÖSZ-házban tartott közmeghallgatáson. Az érintett terület átalakításának célja a zöldfelületek növelése, a forgalomcsillapítás, a biztonságos közlekedés feltételeinek javítása, a parkolóhelyek átépítése úgy, hogy ne csökkenjen a parkolók száma és a városi (kereskedelmi, szolgáltató és lakó-) funkciók feltételei javuljanak. Új és biztonságos gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, csökken az útszélesség, ezzel területek szabadulnak fel a gyalogos forgalom, teraszok és zöldterületek javára. A koncepcióval kapcsolatban kérdezhettek, javaslatokat tehettek a megjelentek.

A megoldást sürgették

Az Árpád-házi iskolába sok szülő viszi autóval a gyermekét. A tervek szerint jóval kevesebb a parkolóhely, mint amennyit igényelnének – vetette fel hozzászólásában Weigl Marietta igazgatóhelyettes. Igyekeznek úgy kialakítani a parkolóhelyeket az intézmény körül, hogy a csúcsidőszakokban legyen elég hely a megállásra, kiszállásra – hangsúlyozta a tervező, aki szerint kompromisszumot is kell kötni a tervezésben. Több család nevében beszélt és megoldást sürgetett Csöre József, aki az Ady utcaiak problémájáról beszélt. Repednek a lakóházaik, az aszfaltot, amely alatt nincs beton, a városi építkezéseken dolgozó munkagépek tönkreteszik. Tóth Gábor képviselő a bódésor felújításáról, a gyalogátkelő szükségességéről és az országzászló melletti buszközlekedésről is kérdezett. Aggodalmát fejezte ki, hogy a zöldfelületek meddig maradnak épek. Kérdéseire a tervezőtől és a polgármestertől megnyugtató választ kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában