Rambo beindult

2018.04.04. 19:32

A Haladás csatára megszerezte első gólját

Haladás NB I-es labdarúgócsapatának cseh válogatott támadója, Michael Rabusic szerint nincs nagy különbség hazája és a magyar labdarúgás között.

Pum András

Rabusic örült a Debrecennek lőtt góljának, de számára fontosabb a bent maradás Fotó: Unger Tamás

A télen a cseh első osztályú Jihlavától igazolt, korábban az Európa-ligában 21 meccsen négy gólig jutó, 28 éves cseh támadó, Michael Rabusic kétszer csereként, kétszer kezdőként lépett pályára a Haladásban. A legutóbbi, Debrecen (1-1) elleni bajnokin megszerezte első magyarországi találatát.

– Változásra volt szükségem, mindenképpen szerettem volna eljönni a Jihlavától – mondta a pályafutása során többek között az olasz első osztályú Veronában négy bajnokin szereplő Rabusic.

– A Haladás törökországi edzőtáborában beszéltem korábbi mesteremmel, Hippel, és mivel jól ismertem, ő pedig ragaszkodott hozzám, nem sokat gondolkodtam. Picit ugrás volt az ismeretlenbe, gyakorlatilag semmilyen információm nem volt a magyar bajnokságról, az itteni futballról. Mivel a rajt előtt nem sokkal érkeztem, csak egy edzőmeccsen léptem pályára, ami nem könnyítette meg a helyzetemet. Ám mert tudtam, hogy az edző mit vár el tőlem, végül nem volt probléma. Néhány meccs alapján azt tapasztaltam, hogy tudásban nincs különbség a magyar és a cseh játékosok, a két ország futballja között, viszont taktikailag fegyelmezettebbek hazám labdarúgói. Ami a Debrecen elleni meccset illeti, elveszítettünk két pontot. Sajnos jellemző ránk tavasszal, több helyzetet alakítottunk ki ellenfelünknél, jobbak voltunk, mégis csak egyszer tudtunk nyerni. Örökké emlékezetes marad számomra a legutóbbi bajnoki, hiszen megszereztem első magyarországi gólomat. Egy szép összjáték után Mészáros Karol remekül tálalt elém, én pedig a hosszú sarkot vettem célba – sikerült. Remélem, a következő találatom már győzelmet ér.

Rabusic örült a Debrecennek lőtt góljának, de számára fontosabb a bent maradás Fotó: Unger Tamás

Hogy hány góllal lennék elégedett a folytatásban? Ez másodlagos, az a lényeg, hogy bent maradjunk. Valamennyi gólomról lemondanék annak érdekében, hogy ne essünk ki. Kiegyensúlyozott a bajnokság, nincs nagy differencia a csapatok között, hiszem, hogy ősztől is NB I-esek leszünk. Jól érzem magam Szombathelyen, tetszik a város, gyönyörű, modern a stadion, és most már velem van a feleségem és a gyerekem is. Gyakran összejárunk családostól szlovák csapattársaimmal – minden rendben van tehát körülöttem. A becenevem? Nos, a Rambo nevet még az ificsapatban ragasztották rám, de nem a film miatt, hanem a vezetéknevemet rövidítették le.

Rabusic korábban három alkalommal szerepelt a cseh válogatottban, anno éppen Magyarország ellen debütált.

– Ideális korban vagyok, nem mondtam még le a meghívóról, ám azzal tisztában vagyok, hogy a magyar bajnokság nincs annyira szem előtt – folytatta Rabusic. – Ahhoz, hogy ismét válogatott legyek, magasabb nívójú bajnokságban kell futballoznom. De most csak arra koncentrálok, hogy a Haladással kivívjam a bent maradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában