vasi vizeken

2018.04.04. 20:38

Hatmilliót költöttek a csepregi Téglagyári-tó partjára

Extra méretű pontyok vízbe engedésével, halászlével kísérve átadták szerdán a Téglagyári-tó környéki új létesítményeket a „Horgászturisztikai fejlesztések a vasi vizeken” című projekt keretében.

Merklin Tímea

Balról Puskás Norbert és Vlasich Krisztián engedik bele a halakat a tóba Fotó: Nagy Jácint

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió forint támogatást nyert el. A csepregi Téglagyári-tó környéke 5 millió forint hazai és EU-s pályázati forrásból, illetve 600 ezer forint szövetségi önrészből és összesen 400 ezer forint helyi önkormányzati és helyi horgász-egyesületi támogatásból újult meg. Ágh Péter, Vas megye fejlesztési biztosa, országgyűlési képviselő az átadáson elmondta: nagyon fontos városépítő munkák kezdődtek el, amelyeknek ez is része, büszke arra, hogy mostantól méltó környezet fogadja a horgászokat.

Balról Puskás Norbert és Vlasich Krisztián engedik bele a halakat a tóba Fotó: Nagy Jácint

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy a terület az új játszótérrel együtt immár családi programokra is alkalmas, és mozgássérültek számára is alakítottak ki stéget. Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere köszönetet mondott a helyi horgászegyesületnek is, amely jó gazda módjára vitte végig a tervet ezzel a támogatással. Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke elmondta: Vas megyében nyolc helyen történtek hasonló jóléti fejlesztések, ami a vasi tízezres horgásztársadalomnak kedvez. Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke a létesítmények között kiemelte a tópartra vezető megújult út fontosságát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában