Család- és Karrierpont

2018.05.26. 08:00

Segítik a nőket, a család és karrier összeegyeztetését az új csepregi létesítmény

Megnyílt a Szebb Holnapért Család- és Karrierpont irodája a városközpontban. Az egyik fő cél a nők munkaerőpiacon való elhelyezkedésének segítése.

Merklin Tímea

Farkas Csaba, Kapiller Sarolta, Farkas Gabriella, Vlasich Krisztián, Szarka Anikó az irodanyitón Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

 

Farkas Csaba, Kapiller Sarolta, Farkas Gabriella, Vlasich Krisztián, Szarka Anikó az irodanyitón Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Észak-Vas megyében, a Kőszegi és a Sárvári járásban kíván működni a segítségnyújtásnak ez a formája a Vas Megyei Kormányhivatal, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és a konzorciumvezető Szülőföld Egyesület partnerségében. A megnyitón Vlasich Krisztián polgármester elmondta: arra adott forrást a kormány, hogy a nők munkavállalását segítsék, a kisgyermekes anyák társadalmi presztízsét javítsák. Kapiller Sarolta, a járási hivatal vezetője nőként, anyaként, nagymamaként és munkajogászként fejtette ki: család és karrier összeegyeztethető, sok olyan forma van, amiben a nők foglalkoztathatók. Ágh Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a középpontban álló családok lelkét a nők adják, lényeges, hogy a gyermekvállalás után hogyan térnek vissza a munka világába. Szarka Anikó és Farkas Gabriella, a projekt munkatársai a munkáltatói oldalra kiterjedően ismertették feladataikat: fontos, hogy a térség munkaadóival is el kell tudni fogadtatni a szempontjaikat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában