nem ismert új tulaj

2018.05.09. 15:39

Styl: Névértéken vált meg 25 százalékos üzletrészétől a szombathelyi önkormányzat

Már nincs tulajdonrésze a szombathelyi önkormányzatnak a Styl Fashion Kft.-ben. Hogy ki vette meg, azt nem sikerült megtudni, a további működésről, adósságrendezésről sincs egyelőre információ.

VN , Bakos Ágnes

A gyár jövője még kérdéses Fotó: VN-archív

Az önkormányzat névértéken adta el a gazdasági társaságban meglévő üzletrészét – kaptuk a tájékoztatást a szombathelyi városházáról. A teljes közlemény:

„2015-ben a magyar kormány Szombathely önkormányzata közreműködésével kimentette a Styl Ruhagyárat az évtizede húzódó felszámolási eljárásból, megőrizve ezzel mintegy 600 munkavállaló munkahelyét. A 25 százalékos, kisebbségi tulajdoni részedéssel rendelkező önkormányzat az elmúlt években többször nyújtott jelentős pénzügyi támogatást a gyár működésének fenntartásához, a munkavállalók munkabérének kifizetéséhez. A cégvezetés és a tulajdonostársak többször is megfogalmazták azon véleményüket, hogy a cégben meglévő önkormányzati részesedés több tekintetben is nehezíti a gyár működését, ezért az önkormányzat most névértéken értékesítette a gazdasági társaságban meglévő üzletrészét.”

Arra a kérdésre, hogy ki a vásárló, nem kaptunk választ. Kerestük e-mailben és telefonon is Bognár Katalin ügyvezetőt, hogy mit lehet tudni a tranzakcióról, az új tulajdonosról – és annak fényében a további működésről, tervekről. Eddig nem kaptunk választ. Az elérhető legfrissebb, 2018. április 10-ei cégadatbázis szerint hat tulajdonos és hat vezető van a Styl Fashion Ruhaipari Kft.-nél.

A cég körüli gondok mondhatni évtizedesek: az egykori Styl Ruhagyár Rt. ellen 2004-ben adtak be felszámolási kérelmet a bírósághoz egy hatezer dolláros tartozás miatt. A felszámolási eljárás megindításának hírére a cég hiteleit kezelő bank felmondta a Styllel kötött hitelszerződését, a tőzsdén pedig azonnal felfüggesztették a cég részvényeivel való kereskedést. 2015 őszén befejeződött a Styl Ruhagyár Rt. egy évtizeden át tartó felszámolása. Ahogy az önkormányzati közlemény is emlékeztetett: akkor lett 25 százalék a szombathelyi önkormányzaté, jelentős, 1,47 milliárd forintos állami támogatással. Az, hogy a cég anyagi nehézségekkel küzd, két hónapja ért újabb állomásához: március 12-én mintegy háromszáz Styl-dolgozó tüntetett a városháza előtt, miután nem kapták meg bérüket. Az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként segített volna tagi kölcsönnel, azt azonban a többségi tulajdonos nem fogadta el, a cég újabb terhelése nélkül akarták megoldani a gondokat.

Arról, hogy az önkormányzat tulajdonrésze kihez, kikhez került, egyelőre nem beszélnek. Hogy ez mit jelent a gyár működésében, szintén kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában