a megye címeréből

2018.05.27. 10:27

Szerencsepatkót kapott Prof. dr. Kásler Miklós és Ágh Péter

Prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrás minisztert, a város díszpolgárát és Ágh Péter országgyűlési képviselőt köszöntötték szombaton a Nádasdy-vár dísztermében.

Vas Népe

A Nádasdy-várban vehették át az elismerést Fotó: Pajor András

A Sárváron nevelkedett, az Országos Onkológiai Intézetet majdnem 26 évig vezető prof. dr. Kásler Miklós minisztert és a térségért az elmúlt ciklusban nemcsak országgyűlési képviselőként, de a vasi fejlesztésekért felelős miniszteri biztosként is munkálkodó Ágh Péter életútját a rendezvény moderátoraként Máhr Tivadar alpolgármester és Kondora István polgármester méltatta.

A Nádasdy-várban vehették át az elismerést Fotó: Pajor András

Ágh Péter az ünnepségen szólt arról is, hogy az elmúlt három parlamenti ciklusa közül a 2014 és 2018 közötti volt számára a legkedvesebb, mégpedig azért, mert abban az időszakban Észak-Vas megye minden településén sikerült maradandó értékeket alkotni.

 

- Egész életemben szolgáltam, elsősorban a betegeket, most kiszélesedett a pálya, ám a középpontjában továbbra is az ember áll – mondta prof. dr. Kásler Miklós, aki a várban megtartott ünnepségről ötvenéves érettségi találkozójára sietett egykori iskolájába, a Tinódi gimnáziumba.

A miniszter és a képviselő Kondora Istvántól és Máhr Tivadartól emléktárgyat és sárvári témájú könyveket, dr. Kondora Bálinttól, a megyei közgyűlés alelnökétől pedig a megye címerében is szereplő szerencsepatkót vehettek át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában