program

2018.06.13. 11:49

Bozzai banzáj – Stieber családi nap a sportpályán

Rockabillyvel, sportolási lehetőséggel és veterán találkozóval is várta a Stieber család a falu lakóit a harmadik alkalommal megrendezett fesztiválra.

Lutor Katalin

A családias hangulatú rendezvényen tényleg mintha mindenki rokon lenne, de legalábbis rokonlélek. Az apró vasi település közössége igazán összetartó: mindenkinek fontos, hogy ez a rendezvény is hagyománnyá váljon. A hat testvér – József, Mária, Csaba, László, Tibor és Attila – az emlékeket, a gyökereiket is ápolni szeretné azzal, hogy évről évre kinyitják a nagy családi rendezvényt a falu számára. Ezen a napon őseik sírját is meglátogatják.

Héra Csizmadia Fanni, a település polgármestere is a rendezvény mellé állt: ahol tudja, támogatja a sikeresnek mondható kezdeményezést. Idén a meleg ebéddel is sokat segített – két hatalmas üstben rotyogott a jó illatú babgulyás, amelyet ingyen szolgáltak fel minden látogatónak.

A hobbijárművek bemutatója mindenki számára szemet gyönyörködtető volt. Az elől nyitható csomagtartóból azonnal előkerültek a régi polaroidfényképezőgépek és súlyos tárcsázós telefonok, de még egy működő laptop is – hívjuk inkább hordozható számítógépnek, hiszen formáját tekintve minden csak nem lap. A retróbőröndökből még előkerültek azok a telefonok, amiket bátran beleejthettünk a fürdőkádba – édes a nosztalgia, ahogy beszélgetés közben megcsörrent a könnyű okostelefon.

Koradélután a sportversenyek kezdődtek, a nagy sportpályán már bemelegítésként is sokan rúgták a bőrt. Elsőként 11-es rúgó verseny, aztán a női, majd a férfi futballcsapat mérkőzése következett. Bozzaiak a Stieberek ellen. A küzdelem nem vérre menő, hiszen egy kicsit mindenki tartozik a másik csapathoz is. Itt valahogy minden családban marad.

A nap végét koncertek zárták. Szombathelyről ékezett a The River zenekar Kovács Palival az élén, valamint a rockabilly hangulat tetőzéséhez az IronCats Neorockabilly Trió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában