Mondja el ön is!

2018.06.28. 15:39

Mítoszok, legendák, érdekes történetek Vas megyéből

Vas megyei legendákat keresünk, hogy lapunk hasábjain és az online felületünkön újrameséljük, közkinccsé tegyük mindazt, amit esetleg az adott településen, tájegységen kívül nem hallott még soha senki.

VN

A sitkei kastélyt a XVIII. század elején barokk stílusban építették át Fotó: Szendi Péter

Minden térségnek vannak felderítetlen, kellemesen kósza történetei, amiket az emberek generációkon át mesélnek, hogy így volt, meg úgy volt, és mivel nincsenek leírva, lassan semmivé koptatja őket az idő. A még meglévő foszlányokat keressük, amelyekből összeállhat még egyszer egy egész, és így leírva talán jobban megőrződik a jövőnek, a gyerekeinknek, unokáinknak, akik kíváncsiak lesznek arra, hogy mi és az elődeink kik voltunk és hogyan éltünk itt.

Ha Önnek van egy érdekes meséje a szülőföldjéről, az ott élt vagy élő emberekről, helyi mítoszokról, legendákról, írjon a [email protected] címre, küldje el a telefonszámát, és egy fotós kollégával felkeressük!

Korábban már utánajártunk a körmendi kastély legendájának, ITT olvashat róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában