Ünneplő város

2018.07.23. 08:30

Sárvár 50: A település arcai szép, elegáns albumba rendezve

Régóta álló, jellegzetes épületek, elbontott és új utcák is feltűnnek a város 50. születésnapjára megjelent fotóalbumban, amelynek kötetbemutatóján a könyv anyagából válogatott fényképkiállítás is nyílt a Nádasdy-vár Folyosó Galériájában.

Pajor András

Elöl Kondora István az albummal Fotó: Pajor András/Vas Népe

– Legyen ez a könyv egy időtlen pillanatfelvétel a 21. századi önmagunkról, amely azonban nem statikus, hanem ahogyan a képek egymás után sorjáznak, mintha egy végtelen fi lm egy rövid szakaszát látnánk, melynek az eleje a történelem homályába vész, a folytatás pedig részben rajtunk is múlik és utódainkon, hogy soha ne legyen vége, de mindig szerencsés és örömteli részletek gazdagítsák a folytatást – fogalmazott Kondora István, Sárvár polgármestere a fotóalbum bemutatóján.

Elöl Kondora István az albummal Fotó: Pajor András/Vas Népe

A Sárvár 50 címet viselő igényes könyv néhány régi városkép mellett 1968-as fotókat és mai felvételeket tartalmaz. A 2018-as képeket a Sárvári Fotóklub Egyesület tagjai készítették megvizsgálva egyegy jellegzetes helyszínt, milyen változások történtek a településen fél évszázad alatt. Akad, ahol most is ugyanúgy kerékpároznak mint régen, de máshol a városszéli sártengert váltó ipari park rajzolódik ki a fotókon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában