fejlesztés

2018.07.26. 22:01

Új utakon Kőszegen – Vezetett túrákat indítanak a fejlesztések mentén

Vezetett túrákon lesheti meg a város legújabb fejlesztéseit a jövő hét végén.

Vas Népe

Schlögl Krisztián a koronaőrzőnél Fotó: BB

A város egyik legnépszerűbb programja évről évre az, amikor újrajátsszák Kőszeg legendás ostromát. A 12. Kőszegi Ostromnapok jövő hét végén az ostromhétvégével kezdődik, ebből az alkalomból ezúttal több fejlesztést is megvalósítanak, amelyekkel vezetett túrákon ismerkedhetnek meg a látogatók – tudtuk meg Básthy Béla alpolgármestertől. A kálvária alatti hegyoldal az a terület, amelynek arculatát nemcsak az elmúlt évszázadokban, hanem ma is meghatározzák a gyümölcsösök és szőlőkertek. A város a Szőlőtermelők és Borértékesítők Szövetkezetével és számos magántulajdonossal öszszefogva nagy erőfeszítéseket tesz ennek a karakternek a bemutatásáért.

Schlögl Krisztián a koronaőrzőnél Fotó: BB

A túrák résztvevői betekintést nyerhetnek az ott zajló fejlesztésekbe is. Befejeződik a Szulejmán-kilátó lépcsőjének javítása, és az érdeklődők meglátogathatják a fejlesztés miatt hónapok óta zárva tartó koronaőrző bunker újonnan kiépített járatát, megnézhetik, hogyan épül a borászok új palackozóés kóstolóépülete a Napostetőn, s láthatják a város saját tulajdonú gesztenye- és szőlő ültetvényének telepítésére előkészített területeket a Hideg-völgyben. A túrákat az Írottkő Natúrparkért Egyesület és a Gesztenyekék Egyesület munkatársai vezetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában