Korszerűsített óvodában kezdhetik a nevelési évet

2018.08.15. 17:30

Nyert az önkormányzat: kinn és benn újdonságok a celldömölki oviban

Korszerűsített épületben kezdhetik a gyerekek az évet a Vörösmarty oviban: udvari játékok is készültek a gépészeti berendezések megújítása mellett.

VN

Karádi Mihály, Benkőné Remport Lilla, Gasztonyiné Fódi Zita és Fehér László az óvodabejáráson

Fotó: Gyuricza Imre

 

Karádi Mihály, Benkőné Remport Lilla, Gasztonyiné Fódi Zita és Fehér László az óvodabejáráson
Fotó: Gyuricza Imre

A területi operatív program pályázatán nyert az önkormányzat a Vörösmarty utcai óvoda fejlesztésére a múlt évben, a kivitelezés az idén nyáron történt meg. Fehér László polgármester a bejáráson elmondta: az elmúlt években energetikai korszerűsítésen és belső felújításon esett át az óvoda épülete, most további felújítások zajlottak. Elsősorban az épületgépészet fejlesztésére koncentráltak: korábban egy rendszeren működtették az óvoda és a mellette lévő bölcsőde távhővezetékét, ezt választották most le, valamint új gázkazánt és melegvíz-tartályt is beszereztek. Az önállóvá váló melegvíz- és fűtés ellátás hatékonyabban működik a jövőben, hiszen a felesleges föld alatti vezetéket kiváltva csökken a fűtési költség.

A bejáráson a polgármester mellett részt vett Benkőné Remport Lilla és Karádi Mihály képviselő, valamint Gasztonyiné Fódi Zita óvodavezető. Megnézték az óvodaudvart is: az aszfaltozáson túl a felújítás során megemelték itt a közműaknák fedeleit, és felújították a padkákat. Az összesen 18,5 millió forintos beruházásban játszóeszközök is készültek, az udvari játéktároló házon kívül egy hintás csúszda és egy babaház várja a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában