új távlatok nyílnak

2018.08.25. 11:30

Nyolcvanmilliós fejlesztés a hetvenéves répcelaki egyesületnél

Szombaton átadták a 16 férőhelyes sportszállást, vasárnap pedig köszöntötték Csorba Gyula bácsit, aki hetven évvel ezelőtt tagja volt az egyesület futballcsapatának.

VN

A szalagot Németh Gábor, Bogdán Attila, Molnár Árpád, és Varga Sándor vágták át

Fotó: Bogdán Mónika

Múlt szombaton adták át a Répcelaki SE sportszállását. A praktikus kialakítású, különleges hangulatú, nagy odafi gyeléssel berendezett és felszerelt épület öt darab kettő-, illetve négyágyas szobájával 16 fő elhelyezésére ad lehetőséget. Szabó József polgármester az átadón hangsúlyozta a létesítmény hiánypótló voltát és a Répce Sportcsarnoknál megvalósult sikerekhez hasonlóakat kívánt az egyesületnek. Dr. Bogdán Olivér, a Répcelaki SE Elnökségi tagja köszönetet mondott az építőknek és büszkeségét fejezte ki a 80 milliós taotámogatásból megvalósult fejlesztéssel kapcsolatban. A szalagot Németh Gábor, a Sportegyesület ügyvezető elnöke, Bogdán Attila, a kivitelezést végző ügyvezetője, Molnár Árpád, a Répcelaki SE társadalmi elnöke és Varga Sándor alpolgármester vágták át.

A 92 éves Csorba Gyula bácsit
egy 8-as számú mezzel ajándékozták
meg
Fotó: Bogdán Mónika
A szalagot Németh Gábor,
Bogdán Attila, Molnár Árpád,
és Varga Sándor vágták át
Fotó: Bogdán Mónika

Csorba Gyulát 1948 áprilisában hívták a répcelaki együtteshez

A beruházás új távlatokat nyithat meg az egyesület és a helyi közösség életében. A tavaly átadott kézilabdacsarnok, annak különtermei, a rekortán futópálya, a hamarosan megépülő szabadtéri fi tneszpark, a kisméretű műfüves, a labdarúgó- és tekepálya, ideális helyszínt teremtenek edzőtáborok, csapatépítő rendezvények számára, és mostantól kezdve, a szállással sem lesz probléma, ráadásul az épületben egy-egy szoba is foglalható, így a helyi vállalatok vagy akár a lakosság is invitálhatja ide a vendégeit. Megtudtuk, a szállásépület iránt már érdeklődnek a sportcsapatok, elsőként egy edzőtáborozó kézilabdagárda fog érkezni. Az átadó másnapján, az idén hét évtizedes fennállását ünneplő Répcelaki SE az első bajnoki meccs alkalmát használta ki, hogy köszöntsön egy, a legelső csapatában játszó futballistát. Az elnökségből Németh Gábor és Molnár Árpád egy hagyományos „bányász” mezzel ajándékoztak meg Gyula bácsit, amelyen a 8-as szám van, mivel annak idején legtöbbször a 8-as mezt viselve erősítette a csapatot. A valamikor csatár poszton szereplő, ma 92 éves Csorba Gyula bácsit 1948 áprilisában hívták a répcelaki együtteshez. Most azt kérték tőle, hogy ő végezze el a kezdőrúgást. Az egykori labdarúgó örömmel tett eleget a felkérésnek, amelyet unokájával, a kezdőcsapatban játszó Koronczai Erikkel tett meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában