korszerűsítés

2018.09.20. 07:00

Átadták a megújult Bokréta Bölcsődét

Több mint 250 millió forint értékben újult meg a Bokréta Bölcsőde. Modernizálták és energiatakarékosabb lett az épület.

SZMK

Pósfainé Sebestyén Bianka, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly az ünnepélyes átadón

Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén a családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése című pályázatban 538 bölcsődei férőhelyből 220 férőhely újul meg több mint 250 millió forint értékben – kezdte köszöntőjét dr. Puskás Tivadar polgármester. A projektben szereplő városi bölcsődék közül elsőként a negyvenéves Bokréta Bölcsőde épülete újult meg. A korszerűsítés célja az épület energia­szükségleteinek csökkentése volt. – Több éve tartó probléma oldódott meg: megvalósult a csatornahálózat teljes cseréje. Úgy gondolom nem egy olyan feladat, amit az egyéves költségvetésből vagy egy karbantartási keretből meg lehet oldani.

Pósfainé Sebestyén Bianka, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly az ünnepélyes
átadón
Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Az sem volt megoldás, hogy több éven át rövidebb szakaszok cseréjével próbálkozzunk. A több mint negyvenéves csőhálózatot a szakemberek kiásták és ezzel együtt a vízvezeték-hálózatot is kicserélték. Fontos volt a tető- és homlokzati szigetelés megvalósítása, ami nemcsak esztétikailag emeli az épület külső megjelenését, hanem a korábbi fűtéskorszerűsítéssel együtt elősegíti az intézmény energetikai költségeinek csökkenését – tájékoztatott Pósfainé Sebestyén Bianka, az Egyesített Bölcsődei Intézmény vezetője. Kialakítottak egy új főbejáratot is, amit a belső terek korszerűsítésével együtt akadálymentesítettek. A felújítási munkálatok összköltsége 77 millió forint volt. A Bokréta Bölcsődéhez hasonlóan hamarosan a Csodaország és a Kuckó Bölcsődékben is elkezdődnek az energetikai fejlesztések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában