Sikerrel megvalósult a tervük

2018.09.05. 07:00

Rendhagyó nászajándékot kért a sárvári pár

Rendhagyó nászajándékot kért Varga Diána és Szilágyi Máté: kutyaeledelt a kemenesaljai mentett kutyáknak. Sikerrel megvalósult a tervük, remélik, hogy lesznek még ifjú házasok, akik követik a példájukat, Dia pedig énekesnőként is segíti a kutyamentést.

Vas Népe

Szilágyi Máté és Varga Diána – Mincsivel Fotó: Gősi Balázs

„Hogy miért posztolunk egy esküvői fotót? Mert az ifjú pár azt kérte nászajándéknak, hogy a mentett kutyáinknak hozzanak kutyaeledelt, amit a hétvégén át is adtak nekünk. Köszönjük Varga Diána és Szilágyi Máté!” – tette közzé a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány a Facebook-oldalán.

– Elmondtuk a fantasztikus násznépünknek, hogy a nászajándék mellé szívesen fogadunk kutyaeledelt, arra mindig szükség van – mesélte Varga Diána.

Szilágyi Máté és Varga Diána – Mincsivel Fotó: Gősi Balázs

Tavasszal költöztek haza Sárvárra, Dia pedig többször szervezett már gyűjtést a kemenesaljai alapítványnak, jól ismeri Minárcsik Sándor és társai kutyamunkáját. Az esküvői előkészületek egy titkos Facebook-csoportban zajlottak, ott hívta fel a figyelmet a Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítványra. Sikeres volt a mozgósítás, sokan vittek kutyaeledelt az ifjú pár örömére, még a vasszécsenyi kastélyban tartott lakodalomra is jutott, ugyanis volt, akinek csak ott jutott eszébe, hogy nem adta át az ajándék ezen részét:

– Nem fotóztam le sajnos, de nyolc rúd kutyakolbász volt az autónk szélvédőjére rakva, hogy nehogy ott hagyjuk – mesélte Dia.

Nekik is van kutyájuk, pontosabban Diának: Mincsi öt és fél éves keverék eb, és említette még a család golden retriever kutyáját: februárban temették el, helyette nem akarnak másik ebet. Viszont a gazdira váró kemenesaljai kutyáknak szívesen segítenek – remélik, több házasodó is kedvet kap: megszólítják a násznépet, hogy könnyebbé tegyék a menhelyi kutyák mindennapjait. Diáéknak 100 fős lagzija volt – egy ilyen nagyságrendű eseményen, ha csak a résztvevők fele visz kutyaeledelt, már nagy segítség a menhelynek. Dia popénekesként is igyekszik majd segíteni: volt tanítványaival alakítottak együttest, és ha lesz jótékonysági bálja a kemenesaljai kutyamentőknek, ott szívesen fellépnek. Most, a hétvégén rockzenével gyűjt adományt az alapítvány, ahol most 42 kutyáról gondoskodnak: tíz ebnek találtak örökbefogadót a múlt hónapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában