A fejlesztés energetikai szempontól is hasznos lenne

2018.10.17. 07:00

Moziajtó cserére is pályázik a szentgotthárdi filmszínház

A képviselő-testület legutóbbi ülésén egyebek közt arról is döntött, hogy pályázatot nyújt be a Csákányi László Filmszínház fejlesztéséhez. Amennyiben a Leader-pályázat sikeres lesz, úgy a város a szükséges önerőt a 2019. évi költségvetés terhére biztosítja.

Civil/Horváth R. László

A kétszárnyú bejárati ajtót is cserélnék Fotó: Archív/SZP

– A város vezetésének fontos célja a település értékeinek megőrzése, a város vonzerejének növelése – mondta Papp Bálint stratégiai és fejlesztési ügyintéző. Hangsúlyozta, a mozi, amely százöt éve van jelen Szentgotthárdon, fontos szerepet tölt be az itt élők életében, évente húszezer látogatóval büszkélkedhet.

A kétszárnyú bejárati ajtót is cserélnék Fotó: Archív/SZP

A projekt egyrészt magában foglalná a moziépület nyílászáróinak cseréjét, valamint a filmklub számára nyújtana támogatást tematikus filmek beszerzéséhez. Amennyiben a város elnyeri a remélt több mint kétmillió forintot, – amelynek önerő része mintegy hétszázezer forint – úgy három darab kétszárnyú ajtó cseréje valósulhat meg a közeljövőben a szentgotthárdi filmszínházban. – A nézőteret és az előteret összekötő kétszárnyú bejárati ajtó, valamint a nézőtérről a Rába irányába nyíló két kétszárnyú kijárati ajtó cseréje energetikai szempontból is hasznos lenne – hangsúlyozta a szakember.

Civil/Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában