cseh kapcsolat

2018.10.26. 07:00

Sikerrel zárult Magyarország és Csehország testvérvárosainak találkozója

Sikerrel zárult Magyarország és Csehország testvérvárosainak találkozója, a Cseh Köztársaság Budapesti Nagykövetsége, Magyarország Prágai Nagykövetsége és a Czech Trade Budapest szervezésében. A budapesti találkozón több mint 70 magyar és cseh település képviselője volt jelen; Sárvár és Uherské Hradiste vezetői is.

Pajor András

Polgármesterek: Stanislav Blaha és Kondora István

Fotó: Pajor András

A rendezvény a Tatán és a Visegrádi Négyek Gödöllőn megrendezett korábbi találkozóinak szerves folytatása volt. A program célja, hogy hozzájáruljon a magyar és a cseh települések közötti együttműködések bővítéséhez és fejlesztéséhez. Az idei év fő témája az oktatás és a Smart City projektek témaköre volt. –Kapcsolatunk elsősorban az idegenforgalomban, a kultúrában, a sportban rejlő lehetőségek kiaknázására épül. A legkisebbeknek évről évre megszervezett oviolimpia nagy érdeklődést váltott ki a többi település képviselőiből, és jó gyakorlatként valószínűleg mások is szerveznek majd hasonló rendezvényt a legkisebbeknek – mondta Máhr Tivadar alpolgármester a találkozóról. Sárvár és cseh testvérvárosa között a kapcsolat példaértékűnek számít.

Polgármesterek: Stanislav Blaha és Kondora István
Fotó: Pajor András

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában