Segítség a túrázóknak

2018.10.14. 12:49

Turisztikai Információs Pontot avattak Cákon

A túrázók tájékoztatását, eligazítását segítő információs pontot adtak át szombaton a település műemléki pincesorán, a Gesztenyés Őszköszöntő rendezvény mellé csatlakozva avatón kívül túrákat szerveztek a mozogni vágyóknak.

Nemes Judit

Fotó: Ohr Tibor

Egy osztrák-magyar határon átnyúló projekt keretében valósították meg a cáki pincesorhoz legközelebb eső épület felújítását, amelynek során mosdót, pihenőhelyiséget konyharésszel és információs helyiséget alakítottak ki helyi termék sarokkal, bivakolós szálláslehetőséggel. Rezner Hajnalka, projektmenedzser elmondta, hogy a projekt túraútvonalai által nyújtott lehetőségekről kiadványokból lehet tájékozódni az épületben elhelyezett pultnál. Megtudtuk azt is, hogy több programot szerveztek avató napjára, szombat délelőtt workshopra hívták össze a projektpartnereiket. Tovább programjaik a túrázókat célozták, gyalogtúrát indítottak Kőszegről, valamint teljesítménytúrákat is szerveztek az Információs Ponthoz.

Fotó: Ohr Tibor
Fotó: Ohr Tibor

Az épület ünnepélyes átadóját szombaton délután tartották. Az eseményen részt vett Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, Paukovics Józsefné, polgármester, a projekt osztrák oldali megvalósítóinak képviseletében Hans-Peter Neun. A település első embere megnyitó beszédében elmondta, hogy az egyik turistaútvonal részét alkotja a cáki információs pont. A polgármester asszony úgy véli, ez a hely nemcsak a turisták, hanem a helyiek javára is lesz a jövőben. Ágh Péter beszédében a községet érintő fejlesztésekről beszélt: révbe ér a csapadékvíz elvezetés megoldását célzó beruházás, továbbá turisztikai, közösségépítő fejlesztésről is született döntés: a helyi identitás megerősítése érdekében komoly forrás áll az önkormányzat rendelkezésére rendezvények szervezésére. Dolgoznak azon is, hogy az Információs Pont környezete is megújulhasson, ennek részeként egy tavalyi zártkerti pályázat keretében új burkolatot kap hamarosan az ott húzódó útszakasz. Hans Peter Neun azt mondta, hogy 2006-ban alakították ki azt a túraútvonalat, amelynek egyik állomása a szombaton avatott épület, amellyel hozzá tudnak járulni a környék vonzerejének növeléséhez.

Az ünnepség végén átvágták a szalagot, majd Cák polgármestere átvette az információs pont jelképes kulcsát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában