A Libaszőlőt is besorolták

2018.11.05. 09:00

Testületi ülés Kőszegen: körzetek, átcsoportosítások

Egészségügyi alapellátási körzetek, intézményi kiadások átcsoportosításai, valamint az avar­égetés is témát adott a képviselőknek a legutóbbi rendes ülésükön.

VN

A kőszegi testületi ülésen felszólal Huber László polgármester

Fotó: Horváth Zoltán

Öt közterület kapott nevet az utóbbi időben, így azokat szükséges volt besorolni az egészségügyi alapellátás körzeteibe – derül ki a határozatból. Most már besorolt terület a Hosszú nemes dűlő, a Kenyérhegyi út, a Libaszőlő út, a Malom utca, valamint a Poncichter út is. Ugyancsak a legutóbbi ülésen döntöttek a képviselők a költségvetési összegek átcsoportosításáról, két intézmény kérelme miatt volt erre szükség. Az egyik a Kőszegi Szociális Központ: a Horvátzsidányi Idősek klubja miatt a dologi kiadás előirányzatot 350 ezer forinttal, a beruházási előirányzatot 150 ezer forinttal emelték meg. A másik kérelmező a Központi Óvoda és Bölcsőde volt, több okból is. Egyrészt a bölcsődében halaszthatatlan egy, már balesetveszélyes játék cseréje, másrészt a Felsővárosi Tag­óvodában tároló-szekrényt és nagy teherbírású polcokat kell beszerezni, a lebontott udvari tároló helyett. A Peresznyei Tagóvodában az elektromos hálózat bővítésére volt szükség, a Horvátzsidányi Tagóvodában új ablakpárkányt kell beépíteni. A kisebb munkák és beszerzések nem járnak többletkiadással, az előirányzatok közötti átcsoportosítással biztosítják a szükséges összegeket.

A kőszegi testületi ülésen felszólal Huber László polgármester
Fotó: Horváth Zoltán

Átírták az avarégetés szabályait a városban. Legutóbb augusztusban módosult a rendelet, akkor úgy döntöttek, belterületen október 1-je és április 30-a között hétfőként engedélyezett az avar és a kerti zöld hulladék égetése, míg külterületen egész évben, minden hétfőn engedték az égetést. Lakossági igény volt, hogy szigorítsanak: külterületen se engedjék egész évben a zöld hulladék ilyen megsemmisítését. Eszerint módosították a rendeletet: külterületen avart égetni május 1-je és szeptember 30-a között nem szabad. Száraz kerti hulladékot tehát október 1-je és április 30-a között hétfőnként, 7 óra és 19 óra között lehet, szélcsendes időben, betartva a tűzvédelmi szabályokat, külterületen az illetékes környezetvédelmi hatóság előzetes engedélyével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában