Aláírásgyűjtés

2018.11.30. 07:00

Túl nagy a forgalom a sárvári Ungvár utca környékén

Egyre nehezebb az ipari park és a környező kertvárosi lakóövezet együttélése a növekvő forgalom miatt. Az Ungvár utca környékén élők aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Az ipari park nagyobb dolgozói parkolót épített az addig az út szélén megálló autóknak. Az önkormányzat sebességkorlátozó táblákat helyezett ki. A környék lakói fekvőrendőrök kihelyezését is kérték.

Pajor András

Szabó Zoltán képviselő a kihelyezett sebességkorlátozó táblák mellett

Fotó: Pajor András

– Régebben az ipari parkban a munkavállalók az út szélén parkoltak, ezt sikerült már orvosolni, az egyik sárvári gyár vezetésének segítségével létrejött a dolgozói parkoló. Viszont az egyre növekvő forgalom egyre nagyobb problémát jelent. Amikor egy utca az iparterület és a lakóövezet határán helyezkedik el, az súrlódáshoz vezet – foglalta össze választókörzetének legnagyobb gondját Szabó Zoltán önkormányzati képviselő.

Szabó Zoltán képviselő a kihelyezett sebességkorlátozó táblák mellett
Fotó: Pajor András

Amikor megkapta a lakók aláírásait tartalmazó íveket, átadta Kondora István polgármesternek, hogy ezzel nyomatékosítsa kérésüket a megnövekedett teherforgalom ügyében. A városvezetés megkereste az ipari park vezetését is, akik nyitottak voltak a kezdeményezésekre – tette hozzá Szabó Zoltán. A volt kenyérgyár területén bérel egy raktárt az ipari park és egy másik cég területét is megvásárolták, és ezekben a raktárakban nagyobb teherforgalom tapasztalható. Emiatt éleződött ki annyira a helyzet, hogy még aláírást is gyűjtöttek az itt élők.

Az Ungvár utcában forgalomlassító táblákat helyeztek ki a megnövekedett forgalom és az új kerékpársáv miatt. Ezzel régi vágya teljesült a lakóknak – sorolta a kedvező intézkedéseket az önkormányzati képviselő. Ez nem oldotta meg a problémát, lassította a forgalmat. Felmerült még fekvőrendőr létesítésének az ötlete is, de az a tapasztalat, hogy ennek amennyi támogatója van, annyi az ellenzője is. – Hosszú távú megoldásként az ipari park felől szeretnénk egy bejáratot kialakítani a raktárak felől – húzta alá a képviselő, de ez hat-hét tulajdonost érint, illetve rendezési tervet kell módosítani. Továbbá a volt kenyérgyár területére egy ráfordító létesítésével az iparterületen belül megoldódna az átjárás – hangsúlyozta Szabó Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában