Korszerűsítés, felújítás

2018.12.21. 17:42

Megújult a merseváti idősek klubja – Több mint 84 millió forintból

Modern fűtésrendszert alakítottak ki, nyílászárókat cseréltek és rendbe tették a belső tereket is a merseváti idősek klubjának helyet adó kétszintes épületben, amely már akadálymentes. Modern fűtésrendszert alakítottak ki, nyílászárókat cseréltek és rendbe tették a belső tereket is a merseváti idősek klubjának helyet adó kétszintes épületben, amely már akadálymentes.

Bakos Ágnes

Fotó: Archív/Celldomolk.hu

Az épület felújításához eszközbeszerzés is kapcsolódott, így pedig javultak az intézmény szociális alapszolgáltatásának minősége – foglalta össze a mintegy 84,5 millió forintos beruházást Csillag Albert, Mersevát polgármestere.

A község önkormányzata a Vas Megyei Önkormányzati Hivatallal alkotott konzorciumban nyert a TOP kiíráson, így költhettek 84,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást az idősek klubja felújítására. A több mint 165 négyzetméter alapterületű, kétszintes épület komplex energetikai korszerűsítésen esett át: modernizálták a fűtésrendszert, gépészeti rendszert cseréltek, szigetelést kapott a homlokzat, lecserélték az elavult nyílászárókat, napelemes rendszert telepítettek a felújított tetőre. Jutott a belső terekre is: felújították a burkolatot, a villamos szerelvényeket, a vizesblokkokat is, kifestettek. Akadálymentesítésre is költöttek: a főbejárathoz emelőlift került, van már akadálymentes mellékhelyiség és mozgássérült parkoló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában