Közlemény

2019.01.24. 11:32

Hófúvásos szakaszokra figyelmeztet a Közút Vas megyében

Az előrejelzések alapján a következő napokban országszerte a viharos széllökések nyomán rövid időn belül hófúvásos szakaszok alakulhatnak ki.

vaol.hu

Fotó: Pixabay

Az Alföldön csütörtök éjfélig, míg a Dunántúlon szombat éjfélig valószínű nagyobb területen hófúvás, de egyes megyékben erős hófúvás is kialakulhat bizonyos időszakokban, kiemelten Vas, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében, illetve a péntek esti óráktól a Dunántúl délkeleti harmadában.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében írja, a következő napokban is a rendelkezésére álló összes emberi és gépi erőforrásával, 12 órás váltott műszakokban végzi a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat. Ugyanakkor hozzáteszi, a hóeltakarítási munkák szó szerint szélmalomharcot jelentenek, mivel az erős szél folyamatosan visszahordhatja a havat a burkolatra. Ráadásul 30–40 km/órás széllökések felett már a hófogó rácsok sem tudják tompítani a hóátfúvás kialakulását.

Kérik ezért a közlekedőket, hogy a következő napokban csak és kizárólag a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel induljanak el, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

Vezessenek óvatosan!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában