Polgári Egyesület Szombathelyért

2019.01.12. 07:00

Nyílt levél Molnár Miklósnak

A Polgári Egyesület Szombathelyért nyílt levelet juttatott el szerkesztőségünkbe: a rendkívüli közgyűlés után lemondásra szólítják föl Molnár Miklóst. Azt írják: haladéktalanul meg kell válnia képviselői mandátumától és alpolgármesteri tisztségétől.

VN

„A Polgári Egyesület Szombathelyért civil szervezet tagjaiként megdöbbenéssel értesültünk Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2019. január 8-án megtartott rendkívüli közgyűlésen történtekről”, áll a nyílt levélben, amely így folytatódik: „Meggyőződésünk, hogy az ellenzék képviselői az általuk hangoztatott szakmaiságot teljes egészében mellőzve hozták meg döntésüket. A megszületett határozat pedig értelmetlen. A nyilvánosságra került adatok szerint ugyanis a szombathelyi önkormányzati cégek nagy részénél egyáltalán nem volt túlóráztatás, a többinél pedig nem hogy a 250 órát, de a 30-at is alig érte el az egy főre jutó éves túlmunkaórák száma. Nyilvánvaló tehát, hogy ami a rendkívüli közgyűlésen történt, az semmi másról nem szólt, mint hogy a szocialisták és a Jobbik központi utasításra ürügyet találjanak a helyi városvezetés támadására.”

Az egyesület nyílt levele a továbbiakban kifejti: „Minderre nem kerülhetett volna sor, ha Molnár Miklós alpolgármester nem szavazza meg az előterjesztett napirendet. A történteket nehéz másként értelmezni, mint hogy Molnár a Jobbikkal összenövő szocialisták oldalára állt. Elárulva ezzel a polgári értékrendet valló szombathelyi polgárokat, akiknek a bizalma így véglegesen és helyrehozhatatlanul megrendült benne. Ezennel felszólítjuk Molnár Miklóst, hogy haladéktalanul mondjon le alpolgármesteri tisztségé-

ről és képviselőségéről egyaránt!”

A lemondásra való felszólítás indoklása így szól: „A lemondással a Pro Savaria Egyesület előtt megnyílik a lehetőség, hogy Molnár helyére másik tagot delegáljon a közgyűlésbe. Olyan embert, aki a keresztény-polgári elvekhez hűséges, és aki valóban hitelesen és becsületesen tudja képviselni azt, ami civil szervezetük nevében is benne foglaltatik: Pro Savaria, azaz Szombathelyért.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában