Átadás

2019.01.11. 07:00

Új parkolóhelyekkel bővült Szombathely belvárosa

Tizenkilenc új, térkövezett parkolót vehetnek birtokba az autósok a belvárosban. A Belső Uránia udvar Mártírok tere felől megközelíthető részét látták el burkolattal.

SZMK

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a tegnapi parkolóátadáson

Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

A kiépített, új parkolókhoz aszfaltos út vezet, megoldották a közvilágítást, a fák megtartása mellett pedig további növényeket ültettek. Dr. Puskás Tivadar elmondta: a városban összesen 3262 fizetőparkoló van, a most átadottakkal nőtt a burkolattal rendelkezők száma. A mintegy nettó 16 millió forintos beruházás az itteni áldatlan állapotok rendezését is szolgálja.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, dr. Puskás Tivadar és Illés Károly a tegnapi parkolóátadáson
Fotó: Szombathely.hu/Cseh Gábor

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária beszámolt arról, hogy az áramszolgáltatóval tárgyalnak arról, hogy a régi trafóházat tetszetősebbre cseréljék. Illés Károly alpolgármester elmondta: van lehetőség a most burkolattal ellátott parkoló további bővítésére a lakóházak melletti kavicsos részen, de ehhez módosítani kell a rendezési tervet. Fontos tudni, hogy a kavicsos részen történő parkolásért is kell fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában