A nők foglalkoztatása

2019.02.28. 07:00

Család- és karrierPONT – A nők munkaerő-piaci elhelyezkedését is támogatják

A nők foglalkoztatásának segítését, család és karrier összehangolását célozza a Szociális Gondozási Központban nyílt Család- és KarrierPONT.

Tóth Kata

Család- és KarrierPONT nyílt Kőszegen – Pócza Zoltán, Raposa Helga, Szele Tamásné és Huber László polgármester a megnyitó ünnepségen Fotó: Ohr Tibor

A nők munkaerő-piaci helyzetének, atipikus foglalkoztathatóságának javítását, a munka és a magánélet összhangjának megteremtését, és a harmonikus családi élet feltételeinek támogatását célozza a tegnap felavatott Család- és KarrierPONT, amely a különböző korú és élethelyzetű nőkön kívül a családos férfiak és a gyermeküket egyedül nevelő apák támasza is kíván lenni, jegyezte meg beszédében Huber László polgármester. A projekt előzményeiről elmondta: a pályázatot megvalósító konzorcium 2018. augusztus 1-je óta működik, a támogatási szerződés ez év január 15-ig váratott magára. A konzorcium Kőszeg mellett Vasváron is működtet egy CSAKPontot. Tagjai segítő szolgáltatásokat kínálnak a kisgyermekes nőknek és családjaiknak (jogi, szociális, vállalkozóvá válás, életvezetés témában), munkaerő-piaci reintegrációs tréningeket szerveznek, gyermekfelügyeletet nyújtanak a képzéseiken résztvevőknek.

Család- és KarrierPONT nyílt Kőszegen – Pócza Zoltán, Raposa Helga, Szele Tamásné és Huber László
polgármester a megnyitó ünnepségen Fotó: Ohr Tibor

Munkáltatókat, vezetőket is érzékenyítenek, hogy lebontsák a kisgyerekesekkel kapcsolatos negatív sztereotípiákat, és szemléletformáló rendezvényeket szerveznek, hogy a nők mint a család alappillérei ne sérüljenek jogilag, anyagilag vagy mentálisan a munkába való visszailleszkedéskor. Számos eseményt, akciót tervez a CSAKPont, ezek közül kettőt említett Pócza Zoltán, a CSAKPont HR- és kommunikációs szakértője. Az Egydoboznyi figyelem kampányban rászoruló kisgyermekes nőknek segítenek, anyák napján pedig családoknak kedveskednek ingyenes fotózással.

 

Az átadó után tájékoztatók hangzottak el: Szele Tamásné, a Vas Megyei Kormányhivatal Kőszegi Járási Hivatalának vezetőhelyettese a hivatal hatósági, foglalkoztatási, gyámügyi és igazságügyi osztálya, és a CSAKPont lehetséges kapcsolódásait ismertette. Básthy Béla, az Észak-Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum elnöke a paktumok céljairól, programjukról, a célcsoportokról, a vállalkozások lehetséges kapcsolódásáról, a képzésekről, az eddigi eredményekről szólt. A Vállalkozók Országos Szövetsége Vas Megyei Szervezete vállalta a pályázat megvalósításában való közreműködést. A szervezet nevében Szárnyas János elnök beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában