programok

2019.02.28. 07:00

Télbúcsúztatás és tavaszköszöntés – Sok programot hoz a kőszegi kikelet

Az idén évszakos programajánlót kínál az Írottkő Natúrpark. Nyolc pincészet 35-féle borát lehet majd kóstolni a március 15-i hosszú hétvégén a várban.

BTK

Bakos György, Győrffy Gábor, Básthy Béla és Pócza Zoltán hozott hírt a kőszegi kikeletről Fotó: Ohr Tibor

A szállásadóknál, vendégfogadóknál, turisztikai vállalkozásoknál dolgozó kőszegiek és Kőszeg környékiek munkája kell ahhoz, hogy a történelmi kisváros egész évben fogadni tudja a vendégeit. Több mint négyszáz embernek ad megélhetést az ágazat, jegyezte meg Győrffy Gábor turisztikai menedzser a tegnapi, Pék apartmanba szervezett turisztikai sajtótájékoztatón. A tavasz kezdetével mostantól szinte minden napra jut program május 26-ig. Bakos György, az Írottkő Natúrpark elnöke a március 2-i lukácsházi pincés-kemencés böllérversenyt emelte ki elsőként.

Bakos György, Győrffy Gábor, Básthy Béla és Pócza Zoltán hozott
hírt a kőszegi kikeletről Fotó: Ohr Tibor

Kőszegen vagy esik, vagy fúj, vagy harangoznak – a március 16-i tavaszköszöntő városnézésre is felhívta a figyelmet, valamint Klein Dávid hegymászó március 22-i előadására a lovagteremben. Kőszeget évszázadokon keresztül jellemezte a katonai jelenlét. A város olyan neves huszárokat adott a történelemnek, mint Hadik András, Mecséry Dániel vagy Bersek József huszárkapitány, emlékeztetett Básthy Béla alpolgármester. Új kezdeményezés a Felnyergeltek a huszárok program március 16-án huszárbemutatókkal, zenei előadásokkal, kézműves-foglalkozásokkal a vár körül. Délutántól estig helyi borászok települnek ki a várba, a környék jellegzetes fajtái és jó zene mellett fehérborokat is kóstolhatnak az érdeklődők, erről Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ igazgatója beszélt. Március 5-én jelmezt öltenek az üzletek dolgozói. Délelőtt a gyerekcsoportok, 15 órától jelmezesek vonulnak fel, majd utcabállal kergetik ki a telet. Két hétvégén – március 22-én és 30-án – is feltárulnak Kőszeg rejtett kulturális és természeti kincsei, szinte mindenütt muzsika is szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában