Fotókiállítás

2019.03.13. 07:00

Fotók feketén-fehéren – A három körmendi alkotó tárlata a városi kiállítóteremben

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg Fekete Tamás, Jámbori Tamás és Jene Sándor fotókiállítása kedden a városi kiállítóteremben.

Markó Petra

Fekete Tamás, Jene Sándor és Jámbori Tamás a kiállításmegnyitón

Fotó: VN/Klemencsics Sándor

A fényképezőgép csak eszköz az alkotó kezében, soha nem a gép fotóz, hanem az ember – hangsúlyozta a megnyitón Pálóczi Zsuzsanna, a Körmendi Kulturális Központ Múzeum és Könyvtár igazgatóhelyettese. Hozzátette: az egyre profibb digitális fényképezőgépek és okostelefonok piacra kerülése ellenére a fekete-fehér fotóknak napjainkban is hatalmas rajongótábora van, mert alapvetően más hatást váltanak ki, mint a színes képek.

A három, ma már FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség – Fédération Internationale de l’Art Photographique) fotóművész státusszal rendelkező körmendi alkotó is úgy gondolta, most ehhez a technikához fordul érzéseik, véleményük, a velük, körülöttük történtek megosztására. Rendkívül jó döntés volt, hiszen ez a tárlatot igazán ütőssé tette. Tematikája széles skálán mozog: jól megférnek egymás mellett a természetfotók, a tájképek, az életképek, a portrék és az aktfotók, de felbukkannak különböző eseményeken megörökített pillanatok is.

Fekete Tamás, Jene Sándor és Jámbori Tamás a kiállításmegnyitón
Fotó: VN/Klemencsics Sándor

A három alkotó a kezdetektől nélkülözhetetlen szereplője a Körmendi Kulturális Központ vizuális alkotócsoportjának, a 3 F-K Fotóklubnak. Az olaszországi Pordenonéban működő La Roggia Képzőművészeti Egyesület és Galériával fennálló évtizedes kapcsolat keretében tavaly alkotásaikat az északolasz fotórajongóknak is bemutathatták.

A Feketén-fehéren című tárlat keddtől péntekig 10–16 óra között tekinthető meg a városi kiállítótérben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában