Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület

2019.03.08. 10:00

Jubiláló méhészek – új otthonra leltek

Felavatták a Sárvár és Vidéke Méhész Egyesület új Rákóczi utcai székhelyét. Ez az ünnepség is része volt az idén 95 éves egyesület jubileumi évének.

Pajor András

A székházavatón Kondora István mondott köszöntőt

Fotó: Pajor András

– A 2005-ben újjáalakult egyesület ugyan már közel százéves, de mi sok alkotóerőt érzünk magunkban. Szeptemberben egy háromnapos rendezvényen emlékezünk meg a 95 évünkről, ennyi programunk még sosem volt eddig – szólt az új méhészklubról és a jubileumi évről Makrai Attila, a méhészegyesület elnöke.

Kondora István polgármester az avatón úgy fogalmazott, ez a régi, védett épület hosszú távon is a város civil közösségeit szolgálhatja majd. Az átadott ingatlan is azt igazolja, hogy az egyesületek mindig is fontosak voltak és lesznek a város számára. Sárvár méhészeinek a tevékenysége a településen jelentős értéket képvisel, és különösen sokrétűnek mondható.

A székházavatón Kondora István mondott köszöntőt
Fotó: Pajor András

A szakmai beszélgetésen felmerült, hogy a város borához hasonlóan a város méze címet is hirdessék meg Sárváron.

– Az ötlet már kísérleti jelleggel kipróbálás alatt áll, és mindenképpen támogatandó – hangsúlyozta Kondora István.

A méhészek kérése is elhangzott, hogy a tervezett jubileumi kiállításukhoz várják a régi relikviákat a sárvári méhészet múltjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában