Jubiláló bringások

2019.03.22. 07:00

Százhúsz fát ültetnek el idén Sárvár közterein

Idén 120 éves a Sárvári Kerékpár Egylet. A szervezet tagjai elhatározták, a jubileum alkalmából annyi fát ültetnek, ahány évesek.

Pajor András

Jobbról Wawrzsák Zsolt és Kondora István a faültetésen

Fotó: Pajor András

1899. március 19-én alakult meg a Sárvári Kerékpár Egylet a Fekete-féle kávéházban. Nevük akkor Sárvári Vasparipa-Egylet lett, ­március 26-án a tagok között kiosztott pajzs alakú jelvényen már a ma is használatos név szerepelt.

A város azon pontjaira ültetnek fákat, ahol kerékpározásra alkalmas út halad keresztül. Zöldebbé tennék ezzel Sárvárt, emlékeznek az elődökre és üzennek a jövőnek. Az akcióhoz csatlakozott a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesület, a Sárvári Fotóklub és a Honismereti szakkör.

Jobbról Wawrzsák Zsolt és Kondora István a faültetésen
Fotó: Pajor András

– A fatelepítési program elősegíti, hogy a kerékpár- és közutak mentén frissebbé, egészségesebbé váljon a környezet. Továbbá ezzel a civil összefogással demonstráljuk, hogy a hársfák ültetésével egyensúlyba szeretnénk hozni a természet körforgását, hiszen a méheknek is fontos mézelőhelye a hárs – mondta Wawrzsák Zsolt, az egylet elnöke a Várparkban, az első facsemete elültetésekor. A sárvári bringások honlapján lehet jelentkezni, hogy kik szeretnének fát ültetni. A jubileumi év kapcsán szeretnék felhívni a figyelmet a most elkészült kerékpárutak adta kirándulási lehetőségre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában