Mesterek két keréken

2019.04.16. 07:00

Biciklis vetélkedők – Kerékpáros ügyességi pályán bizonyíthattak a tanulók

Két biciklis vetélkedőt is tartottak a rend­őrség Söptei úti telephelyén hétfőn délelőtt. A lelkes fiatalok mindkét programon lány és fiú kategóriában mérték össze elméleti és gyakorlati tu­dásukat.

Lakosi Gabriella

A biztonságos kerékpározáshoz szükséges gyakorlatot is megszerezhették a diákok Fotó: Unger Tamás

Kerékpáros Iskola Kupa

Az Országos Rendőr-főka­pitány­ság Országos Baleset-­meg­előzési Bizottsága ebben a tanévben is meghirdette „Kerékpáros Iskola Kupa” versenyét. Ezen az általános iskolás diákok elméleti tudásukról is számot adtak, de biciklis ügyességi pályán is bizonyítaniuk kellett; 13 lány és 17 fiú mérette meg magát.

Versenyzők

Mosolits Ádám hetedik évfolyamos diák az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola Somogyi Béla Tagiskolájában. Szerinte a kérdőívben voltak trükkösebb kérdések, de nem volt túl nehéz a feladatlap. Sokat készült a versenyre, rendszeresen töltött ki online KRESZ-kérdőíveket. Ennek ellenére azért izgult egy kicsit.

Sáray Péter hatodikba jár, szombathelyi diák. Ő is sokat gyakorolt a tesztre, ám ő iskolai keretek között készült fel. Azt mondta, nagyon szeret biciklizni, ha jó az idő, az iskolába is rendszeresen így jár. Végül meg is látszott a rutin, hiba nélkül vette az ügyességi akadályokat. Sem a szlalom, sem pedig a billenő palló nem fogott ki rajta.

Összesítés

Végül összesítésben a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai voltak a legeredményesebbek. A lányok közül Erdélyi Lili, a fiúk közül pedig Takács Dávid volt a legügyesebb, így ők képviselhetik majd Vas megyét az országos döntőn.

A biztonságos kerékpározáshoz szükséges gyakorlatot is megszerezhették a diákok Fotó: Unger Tamás

Ki a mester két keréken?

Ezzel a versennyel szinte egy időben, szintén a Söptei úton rendezte a Magyar Autóklub a Vas Megyei Rend­őr-­főkapitánysággal közösen a „Ki a mester két keréken?” megmérettetést is. A 10-12 éves diákok elméletben és gyakorlatban is bizonyíthattak. Ezen a versenyen a lányoknál Rozmán Nikolett, a sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanulója, a fiúknál pedig Sáray Péter, a szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskola diákja állhatott fel a dobogó legfelső fokára. A fiatalok teljesítményükkel kivívták maguknak az országos döntőn való indulás jogát, amely magában hordozza a nemzetközi versenyre történő kvalifikáció lehetőségét is.

 

Cél

A programok egyik legfőbb célja a helyes közlekedésre nevelés, valamint az, hogy segítsék a biztonságos közlekedéshez szükséges jártasságok megszerzését. Ezt nem lehet elég korán elkezdeni. A biztonságos közlekedés oktatására iskolai és iskolán kívüli keretek között is szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában