Sylvester János-érdemérem

2019.04.26. 11:30

Könyv és városi kitüntetés – Gróf István, Sárvár egykori alpolgármestere 70. születésnapján

A Nádasdy-vár dísztermében mutatták be Gróf István Tulipános napjaim – Közéleti írások tőlem-rólam című könyvét. Gróf István ezen az eseményen vehette át a Sárvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete által adományozott Sylvester János-érdemérem kitüntetést.

Pajor András

Gróf Istvánnak (balról Kondora István adja át a város kitüntetését Fotó: Pajor András

A közönségnek Zsoldos Báró Zoltán énekes, gitáros adott rövid, improvizatív műsort, jelezve a kötet írójának közéleti indíttatása mellett zenei elkötelezettségét is. Sárvár egykori alpolgármesterének kötetbemutatóján a vendégeket Kondora István polgármester köszöntötte, a könyvet Nagy Imre Győző mérnök mutatta be.

Kondora István a szerző 70. születésnapján tartott kötetbemutató alkalmát használta fel, hogy átadja a Sárvár Város Önkormányzatának képviselő-testülete által adományozott Sylvester János-érdemérem kitüntetést: Sárvár érdekében közművelődési, kulturális területen végzett magas színvonalú szakmai munkája elismeréseként. Gróf István a rendszerváltozás után a Magyar Demokrata Fórum helyi elnökeként vett részt a város társadalmi életében. Közéleti tevékenységének legfontosabb szakaszát erre az időszakra teszi. Hozzátéve, hogy Sárváron az országos összefogásnál már korábban létrejött a polgári együttműködés, amely az alapját adta a ma is tartó városfejlődésnek.

Gróf Istvánnak (balról Kondora István adja át a város kitüntetését Fotó: Pajor András

A kötet közéleti vonala mellett fontos szerepet kapott a Gróf István által szervezett Évezrednyitó beszélgetések előadás-sorozat is. Ezeknek az előadásoknak a leiratai is szerepelnek a könyvben, bemutatva a nemzeti oldal sok meghatározó személyiségének gondolatait.

Gróf István Tulipános napjaim című kötetét olvasva egy 21. századi magyar értelmiségi világlátásával ismerkedhetünk meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában