Gyermeknapi kívánság

2019.05.26. 11:30

Én is TEK-es leszek! – A sorkifaludi Szabó Ádám volt a körlet első civil vendége

A hétéves Szabó Ádám Gellért TEK-es szeretne lenni. Nagy álma teljesült tegnap: példaké­peivel találkozhatott a szombathelyi körletben.

Nagy Ildikó

Fotó: Horváth Balázs

„Szeretnék találkozni egy terrorelhárítóval. Ez minden álmom, mert ha nagy leszek, én is TEK-es leszek” – írta a sorkifaludi Ádám. Aztán amikor csütörtökön megtudta, hogy teljesül a kívánsága, az izgalomtól alig tudott aludni éjszaka.

A Terrorelhárítási Központ 13. számú műveleti osztályának munkatársai nagy-nagy szeretettel kalauzolták Ádámot a körletben. Megmutatták neki a konditermüket, ahol a kisfiú elmondta: tudja, sokat kell még edzenie, hogy igazi TEK-es lehessen, de igyekszik, az iskolában mindig több kört fut az előírtnál.

 

Ádámra lövedékálló mellényt adtak, beülhetett a szolgálati autóba, kipróbálhatta az éjjellátót, megnézhette a mesterlövészek puskáját, sőt: a bombakutatásra kiképzett kutyával, Szofival is találkozott. Életre szóló élménnyel és kitűzőt, lufikat, baseballsapkát rejtő ajándékcsomaggal térhetett haza. Ő sem üres kézzel érkezett: fényképekkel köszönte meg vendéglátói kedvességét, és megígérte, hogy visszatér – az is lehet, hogy TEK-esként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában