Zivatar, tűr és gyerekek

2019.05.17. 07:00

Két rajzverseny eredményét is kihirdették Szombathelyen

Egyszerre két tűzvédelmi témájú rajzpályázat díjait osztották ki a Vas Megyei Tűzoltó és Polgári Védelmi Emlékhelyen, az Aréna utcában.

Tersztyászky Krisztina

A határmenti katasztrófavédelmi együttműködés keretében a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szlovén partnere a Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség. A szervezet minden évben képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdet diákok számára, melyre magyar pályaműveket is várnak.

A szlovén partner az idén Zivatar címmel hirdette meg pályázatát. Az egyes korosztályok legjobbjai Kondora Sára és Bognár Anna, Szakács Vanda, illetve Becsei Adél lettek. Alkotói pályázatot hirdetett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság is, melynek központi témájául az idén a tűzvédelmet választották.

 

A tűzoltók munkájának fontosságát 143 pályázó ábrázolta szebbnél szebb rajzain, érdeklődésükért a testület köszönetét a díjakat átadó dr. Bognár Balázs tű. ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tolmácsolta. Az országos megmérettetésre az egyes korcsoportok győzteseiként Tarján Amira, Szunyog Anna, Kádár Jázmin Evelin és Varga Borbála alkotása mehet tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában