Kemping

2019.05.15. 07:00

Modern táborhely a kenuval érkezőknek Szentgotthárdon

Gőzerővel dolgoznak az Alpokalja Motel és Kemping felújításán. A városi tulajdonban levő Rába-parti szálláshely felújítására az önkormányzat 50 millió forint támogatást nyert a Magyar Kajak-Kenu Szövetség vízi vándortáborokat ösztönző támogatásából.

Tersztyánszky Krisztina

Épül az új kerítés, az előtérben Papp Bálint Fotó: VN/HRL

A felújítás során a motel épületében közösségi teret hoznak létre, illetve különálló vizesblokkot, valamint főző- és melegítőkonyhát alakítanak ki. A kempingezésre szolgáló terület is kényelmesebb lesz, közvilágítással, padokkal, hulladékgyűjtőkkel. Megújul a kempinget a vízre szálló hellyel összekötő kavicsos út is. Zárt kerékpártárolót és autóbuszparkolót is kialakítanak. Jelenleg az új kerítést építik.

Épül az új kerítés, az előtérben Papp Bálint Fotó: VN/HRL

Papp Bálint, az önkormányzat stratégiai és fejlesztési ügyintézője szerint a munkálatok előreláthatólag egy hónap múlva befejeződnek. A remények szerint a mostani projekt kezdete lesz további beruházásoknak. A tervek között szerepel, hogy a főútról egy gyalogos hidat építenek a könnyebb megközelítésére, hiszen a kemping minden Szentgotthárdon pihenő számára könnyen megfizethető, családias szálláshely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában