kezdeményezés

2019.05.21. 10:00

Pikniket szerveztek a Szarvas forrásnál

Civil kezdeményezésben Tangl Roland újította fel néhány hónapja az utóbbi években elhanyagolt Szarvas forrás kirándulóhelyet. Hétvégén 250-300 embert megmozgató pikniket szerveztek az erdei területen.

Tóth Kata

Dumovits István plébános megáldotta a helyet

Fotó: VN/SZCS

Ahogy arról korábban hírt adtunk, a helyi építőipari vállalkozó, Tangl Roland a Hubertus Szarvas-kút felújításán kívül tereprendezésre is vállalkozott, padokat telepített és szalonna­sütőket alakított ki az erdei területen az embereivel. Csak a jó időre vártak, hogy benépesítsék a helyet – ebben bízva két hete pikniket kezdtek szervezni, az első alkalmat leginkább csapatépítés gyanánt a falubelieknek hirdették meg. A főszervezőtől megtudtuk, szájról szájra terjedt az összejövetel híre, nagyon sokan megmozdultak, végül majdnem háromszázan fogyasztották az erdőben a nagy kondérokban készült csülkös babgulyást és a zúzapörköltet, ami a kőszegi Kovács Miklós „főszakács” munkáját dicséri.

Dumovits István plébános megáldotta a helyet
Fotó: VN/SZCS

Felajánlásokat is kaptak: Molnár János például sülteket, resztelt májat, mások süteményt, pogácsát vittek. A kőszegfalvi asszonykórus a házi süteményen kívül dalokkal is szolgált. A zenét a peresznyei Vlasits György szolgáltatta harmonikával az éjjelig tartó mulatságban. Délután még egy népes kőszegi kerékpároscsapat is belecsöppent a piknikbe – tovább gyarapították a résztvevők számát.

Dumovits István horvát­zsidányi plébános áldotta meg a helyet, az összejövetelen Huber László, Kőszeg polgármestere is részt vett, és a támogatásáról biztosította a közösséget.

Tangl Roland elmondta: évről évre bővülne a találkozó, hagyományt szeretnének a piknikből, az idén minden bizonnyal lesz második Hubertus Szarvas forrás piknik is, arra már a környékbeli magyar falvak – Peresznye, Horvátzsidány – sváb, horvát nemzetiségű lakóit is meghívják, hogy nemzetiségi találkozóvá alakuljon az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában