Kereslet, kínálat, nyitottság

2019.06.05. 07:00

Az egész megyét képviselték a kiállítók a kormányhivatal állásbörzéjén

Vasi munkáltatók kínálták álláslehetőségeiket tegnap a Vas Megyei Kormányhivatal állásbörzéjén az SZSZSZC Oladi szakközépiskolájában.

Tóth Kata

Összehangolni a keresletet és a kínálatot. A vasi kormányhivatal állásbörzéjén tegnap élénk volt az érdeklődés

Fotó: Unger Tamás

Harmincöt munkáltató fogadta el a Vas Megyei Kormányhivatal meghívását, és tette le képletesen összesen több száz álláslehetőségét a standokra. Az érdeklődők kiadványt kaptak megérkezéskor, hogy tájékozódjanak a vállalatok kínálatáról és a munkakörökhöz kapcsolódó elvárásokról.

A kormányhivatal standjánál a nyitott pozíciókon kívül tanácsadással, képzési és támogatási lehetőségekkel, a rehabilitációs foglalkoztatáshoz kapcsolódó információkkal segítették a munkába lépést vagy pályaváltást.

Összehangolni a keresletet és a kínálatot. A vasi kormányhivatal állásbörzéjén tegnap élénk volt az
érdeklődés
Fotók: Unger Tamás

Sütő- és édesipari termékújdonságait is bemutatta standjánál a Ferrosüt. Aki akart, friss pékárut kóstolhatott náluk. Nő a termelésük, újabb munkatársakra van szükségük: betanított pék, tehergépkocsi-vezető, éjszakai takarító állást is kínáltak, az utóbbit üzemi területek rendben tartására. A közmunkaprogramban részt vevő kőszegi Schönfeld Zsuzsanna végighallgatta a munkakörök ismertetését, végül arra jutott, ezeket sajnos nem tudja összeegyeztetni a gyerekneveléssel. Dajka szeretne lenni, ahhoz még tanulnia kell, mondta.

A Mediaworks Hungary Zrt. és lapunk, a Vas Népe standjánál is jártunk: hirdetési tanácsadó, ügyfélszolgálati munkatárs és kézbesítő pozíciókról tájékoztattak a kollégák, de megálltunk mások mellett a Kozma cégcsoportnál is: ők egyműszakos munkarendbe CNC-forgácsolókat, gépkeze­lőket szakirányú végzettséggel toboroztak. Képviselőik nem titkolták, hogy nincs könnyű dolguk a minden szempontból megfelelő kollégák felkutatásában.

A megyében a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnak 6500 álláshelyet jelentettek be az év első négy hónapjában, ebből 4200-at betöltöttek az állást keresők – friss adatokkal szolgált köszöntőjében Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Hangsúlyozta: a kérdés az, hogy a vasi álláskínálat mennyire találkozik a kereslettel, ha pedig a kettő nem fedi egymást, van-e a két félben elég rugalmasság, közös nevezőre tudják-e hozni az elvárásaikat. A vasi bérekről, nettó átlagkeresetről azt mondta: az elmúlt időszakban dinamikus fejlődés jellemző. A Szombathelyi Járási Hivatal standjánál mintegy négyszáz betöltetlen pozícióra toboroztak. A vendéglátás, a mezőgazdaság, a kertészetek és az építőipar szezonális munkáit is ajánlották.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott mondott köszöntőt

A délelőtti munkáltatói fórumon tájékoztató előadások hangzottak el két témában. A Vas Megyei Kormányhivatal részéről Rodler Tamás a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatásáról beszélt, a Pénzügyminisztérium képviseletében Farkas László az EURES hálózat szolgáltatásairól és az online állásbörze tapasztalatairól számolt be. Délután újdonságként cégbemutatókat tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában