Felhívás

2019.07.03. 07:00

A gyerekek nyári étkezését segítik Szentgotthárdon

Felhívást tett közzé a Család- és Gyermekjóléti Központ a Szentgotthárdi járás lakossága felé. A hátrányos helyzetben élő gyermekek nyári étkeztetésében kérnek segítséget a lakosságtól.

Tersztyászky Krisztina

A lakosság segítségét kéri az intézmény

Fotó: Vas Népe

A felhívásban tartós élelmiszerek, olaj, liszt, só, cukor, száraztészta, rizs, méz, lekvár, burgonya adományozását kérik, azzal a céllal, hogy azt eljuttassák olyan családokhoz, ahol gond a gyermekek nyári étkeztetése.

– Intézményünkhöz a járás 16 települése tartozik, és sajnos az általunk ellátott családoknak mintegy fele küzd komoly megélhetési nehézségekkel – tájékoztatott az intézmény vezetése. – A gyermekek étkezése szempontjából különösen kritikusak a nyári hónapok, amikor a gyermek kikerül az intézményi közétkeztetésből.

A lakosság segítségét kéri az intézmény Fotó: Vas Népe

Az önkormányzatok a rászoruló családoknak napi meleg ételt nyújtanak, azonban ez csak egy alkalom! A gyűjtéssel azt is szeretnénk megelőzni, hogy a rászorulók segélyért folyamodjanak, ezt a lehetőséget érdemes az iskolakezdésre vagy a téli hónapokra tartalékolni.

A központ munkatársai az adományokat közvetlenül oda juttatják el, ahol a legnagyobb hasznát veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában