A kisugárzás a lényeg

2019.07.11. 07:00

Szombathelyiek a Pin-Up királynői

Egyre több az úgynevezett Pin-Up szépségverseny. A különleges stílus sokakat elvarázsol. A két legnagyobb hazai versenyt szombathelyi lányok nyerték. Dobó Lucával és Hajnal Nikolett-tel beszélgettünk.

Lakosi Garbriella

A verseny célja: megtalálni a nőies nőt. Hajnal Nikolett és Dobó Luca

A lányok elmondták, már régóta nézegették, nyomon követték ezeket a versenyeket. Nagyon tetszett nekik, hogy itt nem a tökéletes alak vagy a makulátlan arc a legfontosabb. Ezeken a helyeken a zsűri a stílust, a kisugárzást, a személyiséget értékeli.

Egy tetovált lány is lehet nőies, királylányos – mondja Nikolett. Arról beszélt, több szépségversenyen is elindult már, de a tetoválásai miatt ezeken a legtöbbször hátrányos helyzetbe került. A Pin-Up versenyeken viszont bátorítják is az önkifejezést.

A lányok a Modern Vintage Weekenden is megmérettették magukat
a Lupa-tónál Fotó: Vas Népe

De mi is az a Pin-Up?

A verseny honlapján található hivatalos definíció szerint:

„A 40-es, 50-es évek Amerikájában férfiak ezrei tűzték ki falaikra az akkori szépségideált megtestesítő sajátos hangulatú festményeket, rajzokat. Ezeket az illusztrációkat később leváltották a magazinokban, képeslapokon megjelenő fényképek – melynek modelljei igazi szexszimbólumokká váltak.” Az ő stílusukat illetik ezzel a gyűjtőnévvel. A verseny hivatott megtalálni azt a nőies nőt, aki megjelenésével a legjobban visszaidézi az adott téma stílusát mind frizurájával, mind sminkjével, valamint fellépőruhájával legjobban képviseli a Pin-Up lány fogalmát.

Az első verseny, amin először elindultak a szombathelyi lányok, májusban volt. Rögtön az ország legnagyobb megmérettetésére neveztek, ahol Miss Pin-Up Hungary királynőjét és udvarhölgyeit keresték. Ezt a versenyt Luca egyből meg is nyerte, így idén már hivatalosan is ő viseli a királynő címet. Színes hajával, muffin tetoválásaival és egyedi stílusával azonnal levette lábukról a zsűri tagjait az „unikornis lány”.

A verseny célja: megtalálni a nőies nőt. Hajnal Nikolett és Dobó Luca

Ezután a Modern Vintage Weekenden is megmérettették magukat a Lupa-tónál, ahol a Pin-Up fürdőruhás szépségversenyen Niki vihette haza a hatalmas koronát. – Még most sem hiszem el, hogy ott van a szobámban – meséli. Úgy gondolja, akkor igazán sikerült a legjobbat kihoznia magából.

A lányok azt tervezik, hogy újabb és újabb versenyeken is elindulnak majd, bár a két legnagyobb címet már megszerezték. A barátnők állandóan küldözgetik egymásnak a fellépőruhákat, közösen gondolkoznak a smink- és frizura­választásokon is.

Tervezik, hogy nemsokára nemzetközi rendezvényeken is elindulnak, de idén ez még elmaradt, hiszen csak ­néhány hónapja csöppentek bele ebbe az egyedi és különleges világba.

Elmondták, szeretnék, ha ez a stílus újra visszatérne a mindennapokba, hiszen a versenyeken is azt látták, a különböző színes, vidám ruhákban minden nő igazán vonzónak és szépnek érezhette magát, testalkattól teljesen függetlenül. Ha pedig valaki jól érzi magát a bőrében és önazonos, az biztosan sokat dob a megjelenésén. Ezek a különleges ruhák pedig – véleményük szerint – igazán sokat segíthetnek ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában