Évnyitó új épülettel

2019.09.02. 07:00

Avató a celli Szent Benedek iskolában

Új iskolaépületet adtak át a város szívében: egyebek mellett torna- és osztálytermekkel bővült a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola – ahol nő a gyereklétszám.

Nemes Judit

Gelesits-Bellovics Diána testnevelő tanár az új tornacsarnoknál Harangozó Bertalan kormánymegbízottal, Ágh Péter képviselővel, Székely János megyés püspökkel és Czupor Attila igazgatóval

Fotó: Ohr Tibor

Ünnepelni gyűltek össze a celldömölkiek szombaton délután: nemcsak a tanévnyitó adta az esemény apropóját, hanem az is, hogy elkészült a Szent Benedek Katolikus Általános Iskola új épülete.

– A Szent Benedek iskola fejlesztései látványosan megmutathatják a város összes polgárának, hogy milyen eredményei lehetnek annak, ha a Celldömölkön élők és Magyarország kormánya a jövő érdekében szövetséget kötnek. Mert közös a cél, hogy a jövőt meg akarjuk nyerni – emelte ki Ágh Péter ország gyűlési képviselő.

Harangozó Bertalan kormánymegbízott ünnepi beszédében kitért arra, hogy Vas megyében 17 ezer általános iskolai és tízezer középiskolai tanuló kezdi el az új tanévet, köztük a Szombat helyi Egyházmegye intézményeinek körülbelül ezerháromszáz általános iskolása és mintegy háromszáz gimnazistája.

Gelesits-Bellovics Diána testnevelő tanár az új tornacsarnoknál Harangozó Bertalan kormánymegbízottal, Ágh Péter képviselővel, Székely János megyés püspökkel és Czupor Attila igazgatóval
Fotó: Ohr Tibor

– Az egyházmegye megkerülhetetlen, fontos szereplője a nevelésügynek Vas megyében – emelte ki. – Amikor az ember nagy döntést hoz, például házasságot köt, érdekli, hogy szent-e számára a hűség és a család. Így van ez akkor is, amikor valaki a gyermekét rábízza egy iskolára. Az egyházi iskolák a társadalomnak és az egyháznak is az egyik legnagyobb kincsei – ezt már dr. Székely János megyés püspök hangsúlyozta az avatóval egybekötött tanévnyitón, majd megáldotta az épületet.

Az ünnepségen Czupor Attila igazgató köszönetet mondott az épület megvalósításában részt vevőknek, majd külön köszöntötte az első osztályosokat. Elmondta: a mintegy 500 millió forint értékű bővítésre a gyermeklétszám folyamatos növekedése miatt volt szükség. A beruházással műfüves focipályát, udvari parkosítást, játszóteret, tornatermet, tornaszobát, öltözőket, vizesblokkot, szertárat, két osztálytermet és két csoportszobát alakítottak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában