VN-rendezvény

2019.10.01. 10:00

A nosztalgia hullámain a Neotonnal és a Korda házaspárral október 4-én a sportházban

A legendás Neoton együttes, Korda György és Balázs Klári lép fel október 4-én 18 órától az Agora Sportházban. Vendég: Dj Dominiqe.

Merklin Tímea

A Neoton együttes ma is fenntartja az éjszaka varázsát a koncerteken

Fotó: VN

Lélekben még mindig fiatal lehet az a korosztály, amelynek „a legszebb ifjúsága” a csodás nyolcvanas évekre esett, mikor divatba jött a cicanadrág, a cicaszemek, a válltömés, a tupírhaj, a neonszínek. Menő volt a Neoton, és már akkor is generációkat karolt át Korda György és Balázs Klári duója, akik most is arra hívják a közönséget, mint negyven éve, hogy táncoljuk át velük az éjszakát.

Anyáink és nagyanyáink is pontosan tudják: Korda György a hatvanas évek elejétől az ország egyik legnépszerűbb énekese. Nyert előadói és közönségdíjat is a Táncdalfesztiválon. 1990-re eladott lemezeinek száma elérte a kétmilliót, amiért abban az évben átvehette a gyémántlemezt. Minden eddig megjelent albuma aranylemez lett.

A Neoton együttes ma is fenntartja az éjszaka varázsát a koncerteken
Fotó: VN

Szerepelt a Magyar vándor, a Szinglik éjszakája, a Pappa Pia című filmekben és több színházi darabban. Tudjuk azt is, csak nem nagyon hisszük el, a neves énekes idén 80 esztendős. Hatvan éve van a pályán, és korát meghazudtoló, fiatalos lendülettel mozog a színpadon, pedig a Reptér című dala is lassan már negyvenesztendős. Élete második felét az életben és a színpadon is ugyanazzal a partnerrel töltötte: Balázs Klárit 1980-tól látjuk-halljuk mellette, és a levegő negyven év után is még mindig izzik, ha együtt énekelnek. Olyan slágereket énekelhetünk újra velük, mint a Gyöngéden ölelj át, Találd ki gyorsan a gondolatom. A közönség nagy kedvence évtizedek óta a Mama Maria, a Lady N.

A nyolcvanas évek meghatározó zenekara volt a Neoton. Csepregi Éva és Végvári Ádám mindig fantasztikus hangulatot varázsoltak a koncerteken, ezt a varázst a mai napig képesek megteremteni. Ma már csak kevesen emlékeznek arra, hogy Csepregi Éva eredetileg a Kócbabák énekesnője volt, együtt énekeltek Pálfi Évával és Marcellinával, majd csatlakoztak a Neotonhoz, és fergeteges sikereket értek el. Az első igazán népszerű nagy sláger a Santa Maria volt, de ma is nélkülözhetetlen a házibulikon. Minden korszaknak megvannak a maga slágerei, de „ha lesben áll a cápa”, akkor mindenki egyből énekli a refrént, és így van ez a többi nagy slágerrel: Kétszázhúsz felett, Sandokan, Don Quijote, Santa Maria, Holnap hajnalig, és még sorolhatnánk a felejthetetlen dalokat, amelyek mindenkiben felidéznek néhány szép emléket október 4-én este a sportházban.

Jegyek kaphatók megyekártya-kedvezménnyel a Vas Népe ügyfélszolgálati irodáiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában