A kirándulók már nem csak a fűben heverhetnek

2019.10.21. 07:00

Hívogató faházikót építettek a tópartra Csepregen

Elkészült a pihenőhely a Boldogasszony-tónál: a faszerkezetű esővédő, árnyékadó házikó, asztalok, padok várják a turistákat.

Merklin Tímea

Egyed Tamás tógondnok a pihenőhelyen

Fotó: Merklin Tímea

A pihenőhelynek testvére is van a Bene-hegyi tónál.

Az Alpannónia Plusz programban készültek a bakancsos túraútvonal komfortosítására, amely Mönichkirchenből indul, és Csepregen van a végpontja. A kirándulók tájékoztatására a pihenőhelyeknél információs táblák is lesznek, ahogy a tóhoz közeli Boldogasszony kápolnánál is.

Egyed Tamás tógondnok a pihenőhelyen
Fotó: Merklin Tímea

A szépen gondozott, parkos zöldövezet az egykori Jankovics építményt veszi körül – a homlokzaton látható a 16. századi eredetű horvát grófi család címere –, a Mária útvonal része, jó időben rendszeresen zarándokok is járnak errefelé. A Boldog­asszony-tónál a szép őszi napsütésben még mindig sok a horgász: csehek, szlovákok, szlovének, osztrákok keresik fel a gyönyörű helyet.

A parti füvet is rendben tartó Egyed Tamás tógondnoktól megtudtuk, hogy a nagyobb halak miatt járnak ide külföldről, ugyanis vannak itt húsz kilogramm fölötti pontyok, ötven kilogrammos harcsák, egyméteres süllők is. A modern pontyhorgászat több napos, ezért bérelhető lakókocsikat is rendszeresítettek a tónál, amely egyébként magántulajdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában