Időkapszula képekkel

2019.10.26. 14:28

Huszonnyolc fát ültettek el a Ság hegy lábánál, a Kemenes Vulkánparkban

A Ság hegy lábánál fekvő Kemenes Vulkánpark – közepén az európai viszonylatban is egyedülálló Vulkánházzal - úgy emelkedik ki a tájból, hogy bele is simul: erősíti és tükrözi a vulkanikus hegyet.

Ölbei Lívia

Fotó: VN/Giczi Sándor

A Vulkánháznál többször dolgoztak már építész szakos egyetemisták, így készültek el a padok, szemetesedények, napvitorlák – így készült el a tájjal kompatibilis buszmegálló. Szombaton délelőtt pedig – az Élő fa Facebook-csoport kezdeményezésére – fiatal fákkal gazdagodott, szépült a Vulkánház környezete.

Fotók: VN/Giczi Sándor

Az akcióhoz örömmel csatlakozott nemcsak a Vulkánpark, hanem az önkormányzat is: a városgondnokság munkatársai készítették elő a talajt a faültetéshez. Huszonnyolc csemete – díszkörte, kislevelű hárs, hegyi juhar – találta meg a helyét a Ság lábánál. A házigazda Vulkánpark családi napot szervezett az eseményhez, a faültetés után Söptei Eszter igazgató vezetésével azt az időkapszulát is a helyére tették, amely a következő generációkban bízva küld üzenetet a jövőnek.

A kapszulába a faültetést dokumentáló fotók is belekerültek: ha egyszer újra előkerülnek, olyan lesz, mint egy gyerekkori fotókkal teli album. Akkora már a mostani facsemeték remélhetőleg felnőttek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában