Kivezették a teremből

2019.11.28. 07:00

Interaktív nyílt nap a rendészeti szakgimnáziumban

A rendészeti szakgimnázium idei első nyílt napján a diákok nemcsak az intézményt ismerhették meg tüzetesen, hanem betekintést kaptak a rendőrség szervezeti felépítésébe is – és részt vehettek érdekes bemutatókon.

Polgár Patrícia

Ilyen egy rendőri intézkedés a szakgimnáziumban Fotó: HB

Interaktív nyílt napra várták a diákokat, akik ezáltal jobban megismerhették a szakgimnáziumot, a rendőrséget és az általuk használt eszközöket. A hagyományos „nyílt napos” programokon kívül megtekinthették az intézkedéstaktikai folyosót, a lőteret és az iskola múzeumát, de kezükbe vehették a kiállított technikai eszközöket is. Délután alakifoglalkozás-bemutatót és kábítószer-kereső kutyás bemutatót láthattak.

Ilyen egy rendőri intézkedés a szakgimnáziumban Fotó: HB

A tájékoztató közben valódi „akciójelenetbe” csöppentek: parázs vita alakult ki két jelenlevő között, de a rend éber őrei azonnal intézkedtek, földre vitték a támadót, lefegyverezték, és kivezették a teremből. A tanulók döbbenten tépelődtek: valóság-e vagy színjáték, amit látnak. Hollósi Gábor igazgató beszélt a tervezett felújításokról és arról, hogy Körmend is a 16 település része, amely honvédelmi és sportcentrumot kap – a már meglevő sporttelepet újítják fel, és kialakítanak egy 10 pályás fedett lőteret, dzsúdó- és oktatóteremet. A diákok közül Mórocz Noémi rendészeti pályán képzeli el a jövőjét. Kérdései a rendőrség szervezeti rendszerére vonatkoztak. Szabó Nóra sportolóként a képzés fizikai lehetőségeire volt kíváncsi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában