Cél a népszerűsítés

2019.11.21. 07:00

Kuvaszok szemléje Vépen

Kilenc nemzeti kutyafajtánk egyike a kuvasz. A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület helyi szervezete regionális tenyészszemlét szervezett vasárnap Vépen.

VN

Balról az ötödik V. Németh Zsolt: szívügye a kuvasz

Fotó: VN/GyZ

A Hungarikum Bizottság a magyar pásztor- és vadászkutyafajtákat, köztük a kuvaszt, 2017-ben a Hungarikumok Gyűjteményébe emelte. Az elegáns, büszke, nagytestű, magabiztos, barátságos ebek sokrétűen használható őrzőés pásztorkutyák, melyekből sajnos egyre kevesebb él. A tenyészszemlék célja ezért a fajta népszerűsítése.

Balról az ötödik V. Németh Zsolt: szívügye a kuvasz
Fotó: VN/GyZ

Tancsics Antal helyi aranykoszorús mestertenyésztő a művelődési ház udvarán tartott szemlén elmondta: a minősítésre helyből, Táplánszentkeresztről, Gencsapátiból, Toronyból, Vátról, Hegyfaluból, Nagykanizsáról és még Mezőberényből is érkeztek gazdák a kutyáikkal. A minősítést Géczi Imre küllembíró végezte. A szemlén V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő – akinek tulajdonosként szívügye a kuvasz, a legszebb magyar őrző-védő – elmondta: az agrártárca fontosnak tartja a magyar kutyafajták védelmét, génmegőrzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában