Szállásadók, cégek, magánszemélyek csatlakoztak

2019.11.18. 08:56

Száz fát ültettek Bükön

Száz fával venné ki a részét a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület a 10 millió fa Magyarországon akcióból, és regisztrálta őszi faültetését a Büki Evangélikus Egyházközség is.

Bakos Ágnes

A bolygó védelmét nem lehet elég korán elkezdeni. Bükön sokan csatlakoztak az akcióhoz

Fotó: Unger Tamás

Helyi szállásadók, cégek, magánszemélyek is csatlakoztak a büki turisztikai szervezet felhívásához. A Parkom Kft. szakemberei segítették a faültetést például a Nestlének, kiásták a húsz fa helyét, és beillesztették az elültetendőket. Az állateledelgyár önkéntesei a Petőfi utca felújított szakasza mentén zöldítettek.

A bolygó védelmét nem lehet elég korán elkezdeni. Bükön sokan csatlakoztak az akcióhoz
Fotó: Unger Tamás

Több cég és szálloda a saját területén szaporította a fák számát a 10 millió fa Magyarországon akcióban. A büki, bükfürdői TDM szervezet azt szeretné, ha száz fával gyarapodna a város a koordinálásukban. És csatlakozott az országos felhíváshoz a Büki Evangélikus Egyházközség is. Nem ennek okán zöldítik a gyülekezeti ház udvarát, de ha már ültettek, regisztráltak. A tavaly ültetett alma- és diófa mellé mandula került, és a sövény alapjait ültették.

 

A gyülekezet fiataljai, élükön Iliás Kristóf gondnok, presbiter ötlete alapján 85 gyertyánpalántát és díszfákat telepítettek. A terület nemrégiben lett ilyen nagy, a gyülekezeti ház melletti ingatlant elbontatta az önkormányzat, az egyházközség tíz évre kapta használatba – igyekeznek igazi kertté bővíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában