Könyv, ruha, ékszer

2019.12.16. 07:00

A karácsonyt megelőző vásárlási hajrá utolsó hete kezdődik

Vasárnap dél­előtt Szombathely főterén úgy tűnt, az emberek csak úgy, a karácsonyi hangulatért nem igazán mennek be a városközpontba. Inkább akkor veszik célba a mesésen feldíszített Fő teret, amikor gyertyagyújtás, vagy más program is kínálkozik.

Tersztyánszky Krisztina

Fülöpné Kiss Tünde családtagjainak és óvodai növendékeinek válogatott könyveket Fotó: Cseh Gábor

Az idén sem sokat változott az az évek óta tartó tendencia, hogy az emberek ilyenkor, amikor ajándékot kell vásárolni, a patinás szaküzletek helyett szívesebben választják a bevásárlóközpontokat, vagy az olyan üzleteket, ahol sokféle árucikk közül válogathatnak. Többen azt mondták: az óriáskerék se „hozza be” a vásárlókat az üzletekig.

Ékszer

Az ékszerboltban sem volt csúcsforgalom, holott 30, 40 százalékos kedvezményt adnak szinte valamennyi áruféleségre. Ajándékba nyaklánc, karlánc, fülbevaló dívik, felkapott lett a borostyán ékszer és hagyományosan megnő ez idő tájt az eljegyzési gyűrűk iránti kereslet. Az egyik divatáruboltban azt mondták, délutánra várják a nagyobb dömpinget. Ruhát, meleg holmit keresnek az emberek és jól fogy az ajándékutalvány is. De akadt olyan ruhaüzlet is, ahol egyetlen vevőt sem találtunk. A könyvesboltban viszont sokan böngészték a polcokat. Nagyon jól fogy a gyerekkönyv – tudtuk meg –, és aki nem kész listával érkezik, az a megajándékozni kívánt személy érdeklődése alapján választ. Múlóban van az a divat, hogy ajándékba megvették a legdrágább albumokat, amik aztán csak porosodtak a polcon.

Könyv

Fülöpné Kiss Tünde óvodai növendékeinek, gyermekének, férjének, sógornőjének is választott könyvet. Néhány gyerek, köztük Molnár Martin Noel a jégpályával ismerkedett, néhányan forralt borral vagy forró csokival melegedtek.

Fülöpné Kiss Tünde családtagjainak és óvodai növendékeinek válogatott könyveket Fotó: Cseh Gábor

Üzletek

A több üzletből álló bevásárlóközpontoknál vasárnap nehéz volt parkolóhelyet találni. A nagy illatszerboltban például azt mondta az eladó: a megszokottnál sokkal nagyobb a forgalom, a játéktól a parfümön át a gyárilag csomagolt szettekig mindent keresnek az emberek. Az alacsonyabb árfekvésű „mindenes” boltokban is sokan válogattak: ünnepi lakástextileket, konyhai kelléket, ruhaneműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában