Nyugdíjastalálkozó

2019.12.12. 07:00

A régi Gépész – Hatvan éve alapították az intézményt

Jubileumi nyugdíjastalálkozót rendeztek az AM DASzK vépi mezőgazdasági középiskolájában az egykori gépészképző korábbi és jelenlegi dolgozóinak, tanárainak. Hatvan éve alapították az intézményt.

VN

Százötvenen emlékeztek a hat évtizede Pápán alapított, aztán Vépre került intézmény történetére

Fotó: VN/Györe Zoltán

Az alkalomból százötvenen emlékeztek a hat évtizede Pápán alapított, majd onnan Vépre került intézményben, mely akkoriban a mezőgazdaság nagyarányú gépesítésének, nagyüzemi gazdálkodásának fejlesztését szolgálta.

Az országosan kiemelt intézmény fejlődése nyomán a település teljes infrastruktúrája kialakult, ami alapja lett a korábban 700 évig mezővárosi rangú Vép ismételt várossá válásának is. Hollósi Éva igazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy napra pontosan ötven éve avatták fel a mostani tanügyi épületet. Mint mondta, folyamatosan fejlesztik nemcsak a képzési profilt, hanem a tárgyi feltételeket is. Az intézményben végzett munka eredményességére utal, hogy az idei tanévben a mezőgazdasági gépész szakmában ismét Vépen rendezték meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjét.

Százötvenen emlékeztek a hat évtizede Pápán alapított, aztán Vépre került intézmény történetére
Fotó: VN/Györe Zoltán

Az iskola elismertségét mutatja az is, hogy nemrégen itt tartották az országos tanévnyitó ünnepséget, amelyen Nagy István agrárminiszter elmondta: egyetemistaként e falak között is szerezte gyakorlati ismereteit. A találkozón a vendégek bejárták az intézet területét, majd jó hangulatú ebéden vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában