Példaértékű munka

2020.01.09. 07:00

Civil fórumot tartott Bebes István polgármester Körmenden

A civil szervezetek munkája példaértékű volt 2019-ben – értékelt Bebes István polgármester szerdán a Batthyány Örökségközpontban tartott civil fórumon.

Markó Petra

H. Vörös Márta igazgató, Bebes István polgármester és dr. Hadnagy Ádám bizottsági elnök Fotó: Jámbori Tamás

Fotó: Jambori Tamas

A körmendi polgármester hangsúlyozta: a városi rang 775 éves évfordulóját méltóképpen ünnepelték. Kitért rá, hogy az előző évekhez képest, sokkal több pénz jutott a kultúra és a sport területére. Kiemelte a CLLD-forrásokat, a város által nyújtott keretet, és beszélt egyéb pályázatokról is.

Bebes István szólt arról, hogy 2020 és 2021 januárja között a Batthyány-emlékév jegyében telnek majd a programok. Hangsúlyozta azt is, hogy fokozottan szeretnének foglalkozni a környezetvédelemmel, a virágosítással és fásítással, az ehhez szükséges szemléletváltás megváltoztatásához pedig kérik a civilek segítségét.

H. Vörös Márta igazgató, Bebes István polgármester és dr. Hadnagy
Ádám bizottsági elnök Fotó: Jámbori Tamás

H. Vörös Márta, a kulturális központ vezetője felvázolta: összesen 77,4 millió forint jutott az elmúlt évben kultúrára.

Az előzetes ötletekről megtudtuk: a korábbi tematikus események nem maradnak el idén sem, de június 27-én például a Szent Iván-éj napján lesz egy Batthyány-emléknap is. Ezen a tervek szerint bemutatják, hogy a hercegorvos és családja mivel töltötte szabadidejét.

Az esemény folytatásában a civil egyesületek vezetői egyenként összegezték a tavalyi évet és előrevetítették jövőbeli terveiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában