állandó ügyelet télen

2020.01.07. 14:00

Mit és mikor sóz a Szova? – A baleset helyszínét megvizsgálták, szerintük nem volt csúszós

A jeges lejtőn becsúszott a kereszteződésébe egy Seat, és ütközött egy Daewooval pénteken az emlékmű alatt. Megkérdeztük a Szovát: mit mikor sóznak?

Merklin Tímea

Vertetics Roland az autós adapterrel, amely a sózáshoz kell Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

Azt a választ kaptuk, hogy télen állandó ügyelet van, folyamatosan járják a Szova Nonprofit Zrt. kezelésébe tartozó közutakat, és ha síkos útszakaszt tapasztalnak vagy havazik, megkezdik a hó- és síkosságmentesítést. A meteorológiai előrejelzés is támpont. A közutak takarítása rendelet szerinti fontossági sorrendben történik: elsőbbséget élveznek a busz- és főútvonalak, ez­után következnek a mellékutak, parkolók.

Vertetics Roland az autós adapterrel, amely a sózáshoz kell Fotó: CSG

Egyes szakaszok síkosságmentesítését kizárólag az önkormányzat külön megrendelésére végzik el, ilyen a Jégpince út is. A szóban forgó baleset napján 6.55-től a kiemelt szakaszokon végeztek síkosságmentesítést. A Jégpince út ebbe nem tartozott bele. A baleset után vizsgálták meg az útszakaszt, de nem találtak csúszósnak.

Előzmények:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ket-auto-utkozott-szombathelyen-egy-ember-megserult-video-3465252/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mit-gondolnak-olvasoink-a-penteki-balesetrol-a-fagy-vagy-az-ut-maga-a-hibas-3466713/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában